Ένα βήμα μπρος σε όλα τα ανοικτά μέτωπα για το Συριακό Στρατό

Στρατής Μαζίδης

Σημαντικά βήματα σε όλα τα ανοικτά μέτωπα πέτυχε ο συριακός αραβικός στρατός και συγκεκριμένα σε θέσεις των ισλαμιστών (ISIL, Al Nusra) σε Deir Ezzor, Aleppo, Idleb, Homs, Latakia και Daraa σκοτώνοντας αρκετούς τζιχαντιστές.

Στο Deir Ezzor η ηρωική 104η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία κατέστρεψε ένα τούνελ 30 μέτρων μέσω του οποίου οι μαχητές της ISIL σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση ενώ δεκάδες τακφιριστές σκοτώθηκαν / τραυματίστηκαν σε πολλές άλλες συνοικίες της πόλης.

Στην νοτιοδυτική πόλη Daraa, μονάδες του στρατού κατέστρεψαν οχήματα και κρησφύγετα τρομοκρατών που συνδέονται με την Al Nusra Front. Δύο ηγετικά στελέχη της ομάδας εντοπίστηκαν ανάμεσα στους νεκρούς.

Την Τετάρτη, ο συριακός στρατός κατάφερε να απωθήσει μεγάλο αριθμό των μαχητών από τα χωριά στη βορειοδυτική επαρχία της Aleppo. Σκοτώθηκαν πολλοί τζιχαντιστές ενώ καταστράφηκαν οχήματά τους τόσο εντός της πόλης όσο και στις περιοχές Handarat, Byanon, al-Shaqif, Bani Zaid, al-Lairamoun, Suleiman al-Halabi, Ma’araset al-Khan, al-Ziyara, Ard al-Malah και al-Kastillo.

Κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας σκότωσαν τουλάχιστον 50 τρομοκράτες σε ενέδρα στα προάστια της πρωτεύουσας, Δαμασκού, συνεχίζοντας τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα περίχωρα της πόλης.

Στο λιμάνι της Λατάκια μονάδες του στρατού κατέστρεψαν κρυσφύγετα και θέσεις τρομοκρατών της Al Nusra σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς, η πλειοψηφία των οποίων διαπιστώθηκε πως ήταν αλλοδαποί υπήκοοι.

Στα περίχωρα του Idleb καταστράφηκε σειρά οχημάτων των τζιχαντιστών ενώ σκοτώθηκαν οι επιβαίνοντες σε αυτά.

Κατά τους τελευταίους μήνες, ο συριακός στρατός έχει καταφέρει να επιφέρει σοβαρές απώλειες στους τζιχαντιστές σε όλη τη συριακή επικράτεια μέσα από τις επιτυχημένες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail