Απήγαγαν 50 άτομα κι ετοιμάζουν νέα ομαδική εκτέλεση

Στρατής Μαζίδης

Οι μαχητές της ISIL απήγαγαν περίπου 50 άτομα από μια ιρακινή σουνιτική φυλή που ζει ανατολικά της Τικρίτ, μετά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι απαγωγές έλαβαν χώρα στην περιοχή Al-Alam αφότου μαχητές από τη φυλή Bu Jabour αφαίρεσαν και έκαψαν σημαίες που ανήκουν στην ISIL και τις αντικατέστησαν με την ιρακινή σημαία.

Μάρτυρες λένε ότι οι μαχητές takfiri εισέβαλαν επίσης στο σπίτι του ηγέτη της φυλής πριν την απαγωγή του.

Την περασμένη εβδομάδα, takfiri μαχητές απήγαγαν 46 άτομα από την φυλή των σουνιτών Albu NIMR στην επαρχία Ανμπάρ στο Ιράκ. Περίπου άλλοι 40, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, από την ίδια φυλή είχαν ήδη εκτελεστεί.

Εν τω μεταξύ, οι ιρακινές πηγές ασφαλείας λένε πως περίπου 300 μαχητές από τις πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές της πόλης Baiji  της επαρχίας Salahuddin ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον ιρακινό στρατό στον αγώνα του εναντίον των μαχητών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail