Απέρριψε το $ 1 εκ. και κρατά το σκαραβαίο του ο πρόεδρος της Ουρουγουάης

Αγγελική Παρασίδου

Οι σεΐχηδες της Μέσης Ανατολής δεν έχουν συνηθίσει να βρίσκουν εμπόδια όταν επιθυμούν να αποκτήσουν κάτι, όσο ακριβό κι αν είναι αυτό. Πανάκριβα αυτοκίνητα κοσμούν τις συλλογές τους.

Όμως υπάρχει ένα σετ τροχών πέραν των δυνατοτήτων τους: το ταπεινό Volkswagen Beetle του προέδρου της Ουρουγουάης, José Mujica.

Ο Mujica αποκάλυψε πρόσφατα ότι ένας άραβας σεΐχης είχε προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει το μπλε σκαραβαίο του 1987 φωτογραφίες του οποίου είχαν γεμίσει τα social media όταν ο πρόεδρος προσήλθε να ψηφίσει στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

Αλλά ο Mujica την Παρασκευή απογοήτευσε τους επίδοξους ιδιοκτήτες του $ 3.000,00 αυτοκινήτου.

«Εμείς ποτέ δεν θα μπορούσαμε να το πουλήσουμε. Θα προσβάλει όλους εκείνους τους φίλους που συγκεντρώθηκαν μαζί για να μας το αγοράσουν», δήλωσε ο Mujica στο τοπικό ραδιόφωνο.

Το Beetle έχει γίνει ένα σύμβολο του λιτού τρόπου ζωής του δημοφιλούς απερχόμενου προέδρου της Ουρουγουάης, ο οποίος είχε απορρίψει το προεδρικό μέγαρο για να συνεχίσει να ζει σε μια ετοιμόρροπη αγροικία του και δώριζε μεγάλο μέρος του μισθού του σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας.

«Δεν ξέρω αν μια μέρα το Beetle φύγει από εδώ. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι, όσο είμαι ζωντανός, θα κοιμάται στο γκαράζ» δήλωσε ο Mujica.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail