Ραγδαίες εξελίξεις στην Kobane! Κατέφθασαν επιπλέον ισλαμιστές και οπλισμός. Μήνυμα - έκκληση της τοπικής διοίκησης

Του Στρατή Μαζίδη

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν οι εγκλωβισμένοι και ηρωικά μαχόμενοι μέχρις εσχάτων κούρδοι στην Κομπάνε.

Μόλις πριν λίγη ώρα κατέστη γνωστό ότι η ISIL απέστειλε ενισχύσεις ετοιμάζοντας μεγάλη επίθεση. Συγκεκριμένα εστάλησαν μαχητές από το προπύργιο της Ράκκα αλλά και βαρύς οπλισμός.

Και εδώ αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να μετακινήθηκε ανενόχλητος όλος αυτός ο όγκος μαχητών και οπλισμού. Τουλάχιστον ο βαρύς οπλισμός δεν μπορεί να περάσει τόσο εύκολα απαρατήρητος όσο καμουφλαρισμένος κι αν είναι.

Αξιόπιστη πηγή του πρακτορείου Rudaw αναφέρει ότι το κόμμα της Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας για άμεση στρατιωτική επέμβαση και ζήτησε μόνο την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού καθώς οι αμυνόμενοι διαθέτουν μόνο καλάσνικοφ.

Η τοπική κουρδική διοίκηση εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ανακοίνωση με την οποία απευθύνει έκκληση στον κόσμο να ασκήσει πίεση ώστε να βοηθηθούν οι εγκλωβισμένοι άμαχοι που κινδυνεύουν άμεσα.

Η διοίκηση ζητά την άμεση δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ και των συνασπισμού κρατών που πολεμούν την ISIL δίχως την εμπλοκή της Τουρκίας και παράλληλα να ενταθούν οι επιδρομές στις θέσεις των τζιχαντιστών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail