Σφοδρές μάχες μέσα στη νύχτα. Ανέκοψαν το προβάδισμα των τζιχαντιστών στο Kobane

Στρατής Μαζίδης

Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να ανακόψουν το προβάδισμα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Kobane και διατηρούν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της πόλη στα σύνορα της Συρίας.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Anwar Muslim στο πρακτορείο Rudaw, ο οποίος είναι επικεφαλής του καντονιού Kobane στο συριακό Κουρδιστάν (Rojava) λέγοντας πως η YPG και οι κάτοικοι έχουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης υπό έλεγχο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ηθικό είναι υψηλό.

Προσέθεσε ακόμη ότι οι υπάλληλοι της πόλης έχουν παραμείνει στο εσωτερικό και δεν εγκαταλείπουν την πόλη.

Ωστόσο σχολίασε πως η "ISIS χρησιμοποιεί βαριά όπλα για να βομβαρδίσει (την πόλη), αλλά οι  μαχητές της YPG αντιστέκονται και έχουν σταματήσει το προβάδισμά τους» είπε.

Μάλιστα και ο Salih Mulsim, πρόεδρος της PYD δήλωσε στο firatnews πως οι κούρδοι μάχονται με καλάσνικοφ ενάντια σε τεθωρακισμένα και πυραύλους κατηγορώντας την Τουρκία πως για άλλη μια φορά αθέτησε το λόγο της όσον αφορά τη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου για να εξοπλιστούν οι αντιστεκόμενοι στο Kobane.

Οι τζιχαντιστές ξεκίνησαν μια νέα επίθεση στο εσωτερικό της κουρδικής πόλης στα τουρκικά σύνορα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταλαμβάνοντας τον έλεγχο μιας περιοχής στην αγορά στα ανατολικά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μετά το αρχικό ανάχωμα εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ.

Οι ήχοι από τα βαρέα πυροβόλα και τους βομβαρδισμούς μπορούσαν να ακουστούν μέχρι αργά τη νύχτα τόσο σε διάφορα σημεία της πόλης όσο και στην τουρκική επικράτεια με το παρατηρητήριο να ενημερώνει πως οι τζιχαντιστές προωθήθηκαν 70 μέτρα πιο μέσα στο στο ανατολικό άκρο του Kobane, καταλαμβάνοντας την αγορά al-Hal στη βιομηχανική ζώνη της πόλης, μετά την παραλαβή στρατιωτικών ενισχύσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail