Νέα πολύ μεγάλη νίκη του Ασαντ στη Συρία που δείχνει το δρόμο - ΒΙΝΤΕΟ

Στρατής Μαζίδης

Ο συριακός αραβικός στρατός απελευθέρωσε την πόλη της Μορέκ στα βόρεια περίχωρα της επαρχίας της Χάμα εξουδετερώνοντας μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή σε κατάσταση πανικού αλλά και σημαντικό εξοπλισμό.

Στρατιωτικός διοικητής δηλώνει στο πρακτορεία ΣΑΝΑ πως η απελευθέρωση της Μορέκ είναι πολύ σημαντική καθώς ο στρατός αποκόπτει τις γραμμές ανεφοδιασμού των τρομοκρατών στις δυτικές επαρχίες και δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στο Ιντλέμπ.

Οι ισλαμιστές κατέλαβαν την πόλη το Δεκέμβριο του 2013 εκτοπίζοντας τον πληθυσμό και μετατρέποντας τη Μορέκ σε βάση τους. Η προσπάθειά τους να επεκταθούν προς το Σοράν και τις αγροτικές εκτάσεις τους είχε αποτύχει.

Η επιχείρηση ανακατάληψης ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα με το στρατό να σφυροκοπά ανελέητα τους τζιχαντιστές και αποκόπτωντας την τροφοδοσία τους.

Επίσης ο διοικητής αναφέρει ότι στη Μορέκ βρέθηκαν εργαστήρια παραγωγής πολεμοφοδίων, οχήματα αλλά και πολεμικός εξοπλισμός μέρος του οποίου μαζί με φάρμακα και τρόφιμα έχει προέλευση, ποια άλλη; Την Τουρκία.

Ακολουθεί βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Συριακός Αραβικός Στρατός:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail