Τα έβαλε και με την Ε.Ε. ο Μπάιντεν: έπρεπε να τους ζορίσουμε για να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία

Στρατής Μαζίδης

Δεν έφτανε η δήλωση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μπάιντεν ότι οι σύμμαχοί τους ευθύνονται για την άνοδο της ISIL και της μανίας τους να πέσει ο Ασαντ, στο Φόρουμ "John F. Kennedy ο Jr"  στο Ινστιτούτο Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έκανε σχετική αναφορά και στην κρίση με τη Ρωσία όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε.

Η ηγεσία της Αμερικής έπρεπε να φέρει σε δύσκολη θέση την Ευρώπη ώστε να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία - ακόμη και αν η ΕΕ ήταν αντίθετη σε μια τέτοια κίνηση, σχολίασε ο Μπάιντεν κατά την ομιλία του.

«Ειχαμε δώσει στον Πούτιν μια απλή επιλογή: Σεβαστείτε την κυριαρχία της Ουκρανίας ή θα αντιμετωπίσετε τις αυξανόμενες συνέπειες».

Οι συνέπειες ήταν οι κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ για τη Ρωσία, οι οποίες πρωταρχικά στοχεύουν μεμονωμένους πολιτικούς και επιχειρηματίες που θεωρούνται υπεύθυνοι για την κρίση στην Ουκρανία, και στη συνέχεια να γίνει μια στροφή προς την ενέργεια, την άμυνα και οικονομικούς τομείς.

"Είναι αλήθεια ότι δεν ήθελε να κάνει κάτι η Ε.Ε" συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

«Ήταν η ηγεσία της Αμερικής και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που επέμεινανι, φέρνοντας σε δύσκολη θέσητηνη Ευρώπη ώστε να επιβάλλει κυρώσεις.»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail