Πιο εύκολο να βρίσεις, παρά να πείσεις. Η αποστροφή Χειμωνά και η βαρυχειμωνιά των σχολιαστών

Του Στρατή Μαζίδη

Η χυδαία φράση του τομεάρχη πολιτισμού και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη μητέρα αναγνώστριάς του καταδικάστηκε συλλήβδην στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, ο Χειμωνάς αποτελεί κάποια αξιοσημείωτη εξαίρεση;

Πόσοι δεν είναι αυτοί που προστατευμένοι - θεωρητικά - πίσω από την οθόνη τους σχολιάζουν όταν κάτι δεν τους αρέσει υβρίζοντας και χυδαιολογώντας;

Όσοι έχουν περάσει από διαχείριση ιστότοπων, θα έχουν φρίξει με όσα κατά καιρούς έχουν δει τα μάτια τους.

Άνθρωποι που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να προσβάλλουν συνανθρώπους τους που δε γνωρίζουν.

Σχολιαστές της υπερβολής. Τη μια μέρα αποθεώνουν κάποιον και την επόμενη τον καθυβρίζουν.

Όταν κάποιος τα λέει όπως εμείς νομίζουμε ότι είναι το σωστό, είναι εξαιρετικός, όταν δε συμφωνούμε είναι πληρωμένος και κατευθυνόμενος.

Έτοιμοι να βρίσουν, κονταροχτυπιούνται και με άλλους σχολιαστές.

Κάποτε είχε τύχει να συναντήσω το Γιώργο τον Κουρή. Πριν ακόμη αναμειχθεί με το διαδίκτυο και το Kontranews.gr. Συμφώνει ή διαφωνεί κανείς με τον Κουρή, επαγγελματικά του βγάζει το καπέλο. Συζητώντας λοιπόν τότε το θέμα των σχολιαστών τον θυμάμαι να λέει: «βρίζουν; Ότι καλύτερο! Κι αν βρίζουν εσένα ακόμη καλύτερα».

Μολονότι είχε τους λόγους του να το λέει και προσεγγίζοντας ξεκάθαρα από την οπτική να έχει κόσμο το μαγαζί και να γίνεται νταβαντούρι, δε συμφωνώ.

Το εύκολο είναι να βρίσεις, προσβάλλοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του. Το δύσκολο είναι να μιλήσεις και πολύ περισσότερο να πείσεις, σεβόμενος παράλληλα και το χώρο που σε φιλοξενεί.

Ο Χειμώνας δεν ήθελε να πείσει, ούτε να κουβεντιάσει. Δεν τον ενδιέφερε καν και προτίμησε να το δείξει με άσχημο τρόπο.

Δυστυχώς αυτού του τύπου οι σχολιαστές, αποτελούν μεγάλη μερίδα στο διαδίκτυο. Το παράδοξο όμως είναι ότι τον κατέκριναν ακόμη κι αυτοί που δημόσια εμφανίζουν ένα πρόσωπο σαν αυτό εκείνου που καταδίκασαν καθυβρίζοντάς τον φυσικά εν χορώ.

Τι κρίμα... Σίγουρα μπορούσαμε καλύτερα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail