ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ της ΜΙ6: Τζιχαντιστές επιθεώρησαν ως τουρίστες το Κοινοβούλιο και τις εγκαταστάσεις του

Στρατής Μαζίδης

Αποκάλυψη - βόμβα (μπορεί και κυριολεκτική στο μέλλον) από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας σύμφωνα με την οποία τζιχαντιστές έχουν περιηγηθεί ως τουρίστες στα κτίρια του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, προκειμένου νατα  εξετάσουν.

Η σχετική αποκάλυψη έγινε σε μια από τις ενημερώσεις ασφαλείας των βουλευτών και δημοσιεύται στην Κυριακάτικη Mail ενώ αυξηθεί οι φωνές που ζητούν να κλείσει το Westminster τις πόρτες του στο κοινό.

Η είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τα τραγικά γεγονότα στον Καναδά ενώ ο Barry Sheerman, βουλευτής των Εργατικών ζήτησε από τον πρόεδρο John Bercow να περιορίσει τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται τη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Όταν έθεσα τον κίνδυνο αυτό νωρίτερα φέτος δε με έλαβαν στα σοβαρά. Κατηγορήθηκα ότι σπέρνω τον πανικό. Να που όμως δεν είναι έτσι και όλα αυτά δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας του Doctor Who», είπε ο Sheerman.

Ένας συνεργάτης του Bercow, ο οποίος δεν θα δώσει το όνομά του, αντιτάχθηκε στην ιδέα του κλεισίματος του Κοινοβουλίου για τους τουρίστες, λέγοντας ότι έχουν ληφθεί αρκετά δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποτραπεί μια επίθεση παρόμοια με εκείνη στην Οτάβα.

Ο ίδιος συμπληρώνει με νόημα:

«Η ημέρα που οι άνθρωποι θα προτιμήσουν να κάνουν κλικ στο διαδίκτυο για να διαβάσουν για την πολιτική από το να έρθουν στο Κοινοβούλιο για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση θα είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία. Δεν πρέπει να νικήσουν οι τρομοκράτες».

Βουλευτές έχουν εν τω μεταξύ λάβει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως αυτής του Καναδά μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

"Σε περίπτωση συμβάντος με πυροβόλα όπλα ή άλλα όπλα, η αστυνομία θα πάρει τον επιχειρησιακό έλεγχο," αναφέρει το νέο πρωτόκολλο ασφάλειας που επικαλείται η Telegraph.

"Αν ακούσετε πυροβολισμούς, απομακρυνθείτε και προσπατευθείτε μαζί με άλλους σε ένα κλειστό δωμάτιο αν ο κίνδυνος είναι κοντά"

Μεταξύ των διαφόρων μέτρων ασφαλείας, οι βουλευτές ενημερώθηκαν και για τη δυνατότητα εγκατάστασης κομβίου πανικού στα γραφεία τους και τη δημιουργία ενός «ασφαλούς δωματίου» στα σπίτια τους για να είναι σε θέση να κρυφτούν από τους πιθανούς εισβολείς.

* απόδοση για τη Freepen.gr από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail