Αριθμός σοκ. Πάνω από 30.000 τα θύματα του trafficking στην Ε.Ε.

Στρατής Μαζίδης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αναφέρει σε έκθεσή της πως περισσότερα από 30.000 άτομα, κυρίως γυναίκες, έπεσαν θύματα της εμπορίας ανθρώπων (trafficking) στις χώρες μέλη της την περίοδο 2010-2012.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 30,146 άνθρωποι είχαν καταχωρηθεί ως θύματα της εμπορίας ανθρώπων σε χώρες της ΕΕ κατά την περίοδο 2010-2012.

Η έκθεση αναφέρει ότι το 80 τοις εκατό των καταγεγραμμένων θυμάτων ήταν γυναίκες. Υπήρχαν, επίσης, 1.000 παιδιά μεταξύ εκείνων που διακινούνται προς χώρες της ΕΕ για σεξουαλική εκμετάλλευση.

"Στην πραγματικότητα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη υψηλότερος" δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ, περιγράφοντας την εμπορία ανθρώπων ως «το δουλεμπόριο της εποχής μας».

Τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων είναι κυρίως παράνομοι μετανάστες από υπανάπτυκτες χώρες. Τα θύματα, που συνήθως δεν έχουν άδεια εργασίας, συχνά εξαναγκάζονται σε εργασία ή πορνεία από τους διακινητές.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω περιόδου, σ​​τα κράτη μέλη της ΕΕ δικάστηκαν 8.551 άτομα για αδικήματα που σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων, αλλά υπήρχαν μόνο 3.786 καταδικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με την έκθεση.

Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή αστυνομία είπε ότι πάνω από 1.000 άτομα είχαν συλληφθεί στη μεγαλύτερη καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρώπη.

Οι κρατούμενοι είναι ύποπτοι για εγκλήματα συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ανθρώπων, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, της παράνομης μετανάστευσης, της πλαστογραφίας και της κλοπής.

* απόδοση για τη Freepen.gr από presstv
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail