Συρία: Οι αντρειωμένοι απελευθέρωσαν την Αντρα

Στρατής Μαζίδης 

Τα αεροπλάνα μπορεί να πετούν στη βορειοανατολική Συρία όμως οι σφοδρές μάχες στο έδαφος μαίνονται.

Μετά από περίπου 12 μήνες σκληρών εχθρπραξιών, ο στρατός της Συρίας έχει καταφέρει να ξαναπάρει τον έλεγχο της στρατηγικής πόλης της Adra στο νότιο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές η πόλη πέρασε πάλι στον έλεγχο της κυβέρνησης σήμερα Πέμπτη ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν πως μονάδες του στρατού της Συρίας απώθησαν τους μαχητές από την πόλη μετά από ώρες σφοδρών μαχών.

Ο στρατός εξασφάλισε επίσης τον έλεγχο στρατηγικών αυτοκινητόδρομων και μιας περιμέτρου ασφαλείας στη βιομηχανική ζώνη στα περίχωρα της πόλης.

Η Adra, που βρίσκεται βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού είχε περάσει στα χέρια των μαχητών από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παράλληλα ο συριακός στρατός πραγματοποίησε επιτυχημένες επιχειρήσεις σε τρομοκρατικές θέσεις σε όλη τη χώρα.

Μονάδες του στρατού της Συρίας εξαπέλυσαν επίθεση στις θέσεις των μαχητών στην επαρχία της Quneitra στη νοτιοδυτική Συρία σκοτώνοντας δεκάδες τρομοκράτες ενώ κατέστρεψαν τον οπλισμό τους.

Επίσης εισέβαλαν σε ένα σημαντικό κρησφύγετο που ανήκει σε μαχητές στην ύπαιθρο της πρωτεύουσας κατάσχοντας μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail