Αφαίρεση διαβατηρίων από υπόπτους τζιχαντιστές αποφάσισε ο Κάμερον

Στρατής Μαζίδης

Ο βρετανός πρωθυπουργός David Cameron ανακοίνωσε το σχέδιο της κυβέρνησης να αφαιρέσει προσωρινά τα διαβατήρια από μουσουλμάνους υπηκόους που θα θεωρηθούν ύποπτοι για τζιχαντιστές μαχητές οι οποίοι τώρα βρίσκονται στο Ιράκ και τη Συρία.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ενέργεια του Cameron να ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού τρομοκρατίας στη χώρα στο 2ο στάδιο υποστηρίζοντας πως η ISIL αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους όλων των εποχών κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Η ανησυχία της βρετανικής κοινής γνώμης έγινε μεγαλύτερη ύστερα από την αποκάλυψη πως ο εκτελεστής του Foley είναι βρετανός ενισχύοντας τους φόβους για επιθέσεις σε βρετανικό έδαφος.

"Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την βαρβαρότητα που έχουμε δει στο Ιράκ αυτό το καλοκαίρι" δήλωσε ο Cameron στο κοινοβούλιο και συνέχισε:

"Υπάρχουν δύο βασικούς τομείς στους οποίους πρέπει να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας για την πλήρωση συγκεκριμένων κενών στην προστασία μας. Αυτά είναι γύρω από την πρόληψη των υπόπτων από τα ταξίδια και αποφασιστική δράση ενάντια σε εκείνους που έχουν ήδη κριθεί επικίνδυνοι".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail