Πόσοι έλληνες χρειάζονται για να εκλέξουν έναν πρόεδρο δημοκρατίας;

SON OFEON

Το ερώτημα του τίτλου θα μας απασχολήσει στο μέλλον σοβαρά.


Η σωστή απάντηση είναι διαφορετική ανάλογα με τον χρόνο και τον τρόπο, που τίθεται το ερώτημα.
Το θέμα θα απασχολήσει την  Βουλή και θα εφαρμοσθεί το Σύνταγμα.

Θα χρειασθούν στην πρώτη ψηφοφορία 200 βουλευτές και ένας υποψήφιος Πρόεδρος, δηλαδή 201 πολιτικοί.

Χρειάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι πολιτικός?
H απάντηση άφοβα πρέπει να είναι ναι.
Μόνο ένας πολιτικός θα τολμούσε να αποδεχθεί σήμερα μία υποψηφιότητα από την παρούσα βουλή, για να αποτρέψει την διάλυση του τσίρκου που μας κυβερνάει.

Ο οποιοσδήποτε αξιόλογος υποψήφιος πρόεδρος δεν θα δεχόταν ποτέ να γίνει Γλόμπος των Γραναζιών του συστήματος του κου Σαμαρά και του κου Βενιζέλου.

Ο αριθμός αυτός είναι μάλλον απίθανο να συγκεντρωθεί, όποτε πάμε στην δεύτερη ψηφοφορία.

Τότε  θα χρειασθούν πάλι 201 βουλευτές.

Μάλλον ο υποψήφιος πρόεδρος θα είναι βουλευτής ή συνταξιούχος βουλευτής.
Αν δεν μαζευθούν  200 βουλευτές, ο αποτυχών υποψήφιος θα έχει ρεύμα για να αντικαταστήσει τον κο Σαμαρά ή τον κο Βενιζέλο στις αναπόφευκτες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Για τον λόγο αυτό αναμένω ότι ο βουλευτής αυτός δεν θα επιλεγεί με κριτήριο το να έχει αξιόλογες ικανότητες,.

'Ισως να είναι υπέργηρος ή ακόμα μπορεί να έχει και φαλάκρα.
Με αυτά τα προσόντα δεν θα τον φοβούνται ως μελλοντικό τους διάδοχο στο κόμμα ,αυτοί που σήμερα μπορούν να τον προτείνουν.

Η πιθανότητα να είναι γυναίκα δεν μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς.
Ακόμα και τότε θα πρόκειται για γυναίκα αμφιλεγόμενων ικανοτήτων με τουλάχιστον δύο γάμους στο ενεργητικό της.

Δεν θέλω να γίνω κουτσομπόλης και έτσι επιτρέψτε μου να μην σας αποκαλύψω τις τρεις υποψήφιες.
Δεν πρόκειται να σας ενθουσιάσουν, είναι ήδη σιτεμένες σε ηλικία και δεν πρόκειται να εκλεγούν, όσα χρήματα και αν διαθέσουν γι' αυτό.

Χρήματα και πληρωμένους δημοσιογράφους για να τις διαφημίζουν έχουν πάντως αρκετούς, δεξιούς και αριστερούς.

Μερικές απ' αυτές ίσως να διαθέτουν και αδήλωτα ή ύποπτης προέλευσης κεφάλαια.
Ούτε σ' αυτή την ψηφοφορία θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Είναι αναπόφευκτο να πάμε σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου Δημοκρατίας.

Και το εξηγώ:

Mετά από 20 ημέρες διαβουλεύσεων και παζαριών, η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να ριψοκινδυνέψει να εκλέξει Πρόεδρο στην τρίτη ψηφοφορία με 180 βουλευτές, έστω και πουλημένους.

Το ρίσκο να μην συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές είναι μεγάλο και η αδυναμία θα πληρωθεί ακριβά στις πρόωρες κάλπες, που θα στηθούν.

Το Σύνταγμα δεν αποκλείει την παραίτηση του Πρωθυπουργού ή την διαπίστωση της αδυναμίας του "λόγω υγείας" να ασκήσει τα καθήκοντα του  στο ενδιάμεσο της διαδικασίας.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο ο παρών Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρόεδρος της Βουλής, που τον αναπληρώνει τακτικά, θα πρέπει να αρχίσει την διαδικασία διερευνητικών εντολών.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι ότι χρειάζονται 120 βουλευτές για να προτείνουν την "αδυναμία" του πρωθυπουργού "λόγω υγείας" και 151 βουλευτές για να γίνει δεκτή.

Οι βουλευτές αυτοί υπάρχουν ήδη και είναι πιο εύκολο να μαζευθούν από τους 180.
Πρόβλημα υγείας μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα.

Γιατί ο "κλινήρης" το Δεκαπενταύγουστο πρωθυπουργός αποφεύγει την παρουσία του στη Βουλή άραγε?

Το ενδιαφέρον είναι ότι  σε μία παρόμοια εξέλιξη και για λίγο διάστημα αναλαμβάνει καθήκοντα πρωθυπουργού ο πρώτος αντιπρόεδρος ή ο πρώτος κατά σειρά Υπουργός.

Κατά σύμπτωση, ή αν θέλετε από πρωθυπουργική ανικανότητα πολιτικής σκέψης, το πρόσωπο αυτό κατέχει τώρα και τα δύο αξιώματα.

Δεν έχει όμως εκλεγεί ποτέ πρωθυπουργός και επείγεται να γίνει πρωθυπουργός, έστω και για μία ημέρα.

Οι πρώην πρωθυπουργοί δεν χρειάζονται σταυρό για να εκλεγούν βουλευτές και να διατηρήσουν με τον τρόπο αυτό την βουλευτική ασυλία.

Αρκεί βέβαια το κόμμα τους να μην πάρει λιγότερο από 3% στις εκλογές...
Θα πάρει όμως 3%, αν το κόμμα διασπασθεί από φαγωμάρα πριν τις εκλογές? 

Για να μην γίνουν όλα τα παραπάνω, είναι ευκολότερο να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να γίνουν πρόωρες εκλογές αμέσως μετά την δεύτερη ψηφοφορία με επίκληση σπουδαίου λόγου (διαπραγμάτευση για το χρέος με την τρόικα ή καταψήφιση από την Βουλή δύο κυβερνήσεων μαιμού της πρώτης και της δεύτερης φάσεως των διερευνητικών εντολών, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος).

Απ' ότι καταλαβαίνετε, ο κος Σαμαράς διασώζεται από πολιτικό ρεζιλίκι μόνο αν παραιτηθεί ο ίδιος ή προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Αν δεν το κάνει σύντομα, το μόνο που θα πρέπει να περιμένει είναι κάποιον " Βρούτο" να τον επισκεφθεί ή την διάσπαση του κόμματος σε δύο τμήματα.

Θα βρίσκεται όμως και αυτός στο σωστό τμήμα, που θα πάρει περισσότερο από 3%, μετά από το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ?

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα δώσουν σε κάποιο κόμμα απόλυτη αυτοδυναμία.
Οι βουλευτές της νέας Βουλής θα μπορέσουν όμως να επιλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας εύκολα, ακόμα και με λιγότερους από 150 βουλευτές.

Αυτό θα γίνει  στην τρίτη ψηφοφορία, ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, που θα έχουν πάρει την πλεοψηφία στην δεύτερη ψηφοφορία ('Αρθρο 32 παράγραφος 4 του Συντάγματος).
Εκτός ίσως, αν υπάρξει "διαβολικά" ισοψηφία...

Η Κυβέρνηση που θα προκύψει από την νέα βουλή θα έχει κύριο κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση, αν το πολιτικό σύστημα θέλει να μην μοιρασθεί την εξουσία με την Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή είναι σήμερα τρίτο κόμμα και αναπόφευκτα θα λάβει διερευνητική εντολή, αν δεν σχηματισθεί κυβέρνηση από την πρώτη ή την δεύτερη εντολή.

Αν πάρει εντολή δεν την εμποδίζει τίποτα να διεμβολίσει από τα ακροδεξιά την Νέα Δημοκρατία ή "να συμμαχήσει και με τον διάβολο για να κάνει κυβέρνηση".

Συμπτωματικά την ίδια έκφραση είχε κάποτε χρησιμοποιήσει σε συνέντευξη του και ο κος Τσίπρας.
Ο διάβολος στην περίπτωση αυτή θα φανεί στις λεπτομέρειες της συνεργασίας, αν ποτέ αυτή γίνει.

Ελπίζω μόνο στις λεπτομέρειες να μην περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο να  αναλάβει η Χρυσή Αυγή το Υπουργείο Δικαιοσύνης, γιατί τότε θα πέσει πολύ πείνα  και κλάμα στις φυλακές τύπου Γάμα...
Προβλέπεται άραγε ενισχυμένη μερίδα γι' αυτούς που  "μαζί με μας τα έφαγαν"?

Πόσα χρόνια θα "φάνε" μόνοι τους  για τα μέχρι σήμερα "σωτήρια" έργα τους?

Η ιστορία θα δείξει αν θα παίξει το σενάριο των φυλακών Γάμα τύπου ή των βουλευτών "γόμμα τύπου", που σε αγαστή συνεργασία θα μας "σώσουν" και πάλι, μοιράζοντας ασυλία και προνόμια στους προηγούμενους "συναδέλφους" τους...

Πάντως όταν ανοίξουν με το καλό την Βουλή θα διαπιστώσουν ότι χρειάζονται τρεις πολιτικοί για να αλλάξουν μία λάμπα (τροπολογία) και άλλοι τόσοι για να "τους αλλάξουν τα φώτα" στις σχέσεις τους με την τρόικα.

Ποιός πολιτικός ηγέτης θα υποσχεθεί "εδώ και τώρα"  κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θα τολμήσει να φέρει πρόταση νόμου στην Βουλή, γι' αυτό το θέμα?

Ποιός πολιτικός δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις, που λέει και το σχετικό τραγούδι?


Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΛΟΜΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΛΟΜΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail