Είχε κέφια ο Πούτιν στο Seliger κι άδειασε τις ΗΠΑ: ότι πιάνουν γίνεται Λιβύη και Ιράκ

Του Στρατή Μαζίδη

Κεφάτος απεδείχθη ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν κατά την παρουσία του στο φόρουμ νεολαίας στο Seliger, 370 χλμ βόρεια της Μόσχας.

Εκτός του παραλληλισμού της ουκρανικής κυβέρνησης με τους Ναζί, ο Πούτιν έκανε αναφορές τόσο στο ρόλο των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή όσο και του ΟΗΕ.

"Θυμάστε το ανέκδοτο; Ό, τι κάνουν οι Ρώσοι, πάντα καταλήγουν με ένα Καλάσνικοφ. Έχω την εντύπωση πως ό,τι αγγίζουν οι Αμερικανοί πάντα καταλήγεί σε Λιβύη και Ιράκ. Όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται μονομερώς, πάντα καταλήγουν να είναι βραχύβιες. Και το αντίστροφο: είναι δύσκολο να επιτευχθεί συναίνεση στο πλαίσιο του ΟΗΕ, διότι υπάρχουν συχνά αντίθετες απόψεις και αντικρουόμενες θέσεις. Αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθούν μακροπρόθεσμες αποφάσεις" σχολίασε ο Πούτιν για να προσθέσει πως όταν μια απόφαση έχει βάση και υποστηρίζεται από τα βασικά μέλη της διεθνούς κοινότητας, ο καθένας αρχίζει να εργάζεται για να εκπληρώσει την υπόσχεση τέλεια.

Ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ρόλο του ΟΗΕ υποστηρίζοντας πως ναι μεν είναι χρήσιμος αλλά χρειάζεται αναδιοργάνωση και να μη λειτουργεί στη βάση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ΗΠΑ διότι τότε κινδυνεύει να καταλήξει όπως το αποτυχημένο πείραμα της Κοινωνίας των Εθνών.

Τέλος ο Πούτιν δε δίστασε να στείλει και το μήνυμα της ετοιμότητας της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας:

"Οι εταίροι μας - ανεξάρτητα από την κατάσταση των χωρών τους είναι και οποιανδήποτε εξωτερική πολιτική κι αν τηρούν - θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι καλύτερα να μην τα βάλουν με εμάς. Δόξα τω Θεώ, πιστεύω ότι δε θα συμβεί κανείς να οδηγηθεί σε μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση με τη Ρωσία."

* με πληροφορίες από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail