Συριακή κυβέρνηση: Ο Foley πουλήθηκε από τους φίλους των ΗΠΑ του FSA στην ISIL κι εκτελέστηκε πέρυσι!

Στρατής Μαζίδης

Μια νέα διάσταση στην εκτέλεση του Foley δίνει επίσημα πλέον η κυβέρνηση της Συρίας.

Η νέα εκδοχή όσον αφορά την τύχη του άτυχου James Foley ήρθε δια στόματος του Bouthaina Shabaan, επίσημου εκπροσώπου του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που ισχυρίστηκε ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε από μαχητές της ISIS πριν από ένα χρόνο αφού πρώτα συνελήφθη και επωλήθη σε αυτή από τον υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ Ελεύθερο Συριακό Στρατό!

Ο Shabaan ανέφερε ακόμη ότι το ισλαμικό κράτος ήταν μια «επέκταση» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (Ε.Σ.Σ.), για το οποίο πρέπει να συμπληρώσουμε ότι για μήνες συνεργαζόταν με τον Ε.Σ.Σ. ή αλλιώς FSA ενώ αρκετοί μαχητές του τον εγκατέλειψαν εντασσόμενοι στην ISIL/ISIS.

Προσέθεσε ακόμη πως τα Ηνωμένα Έθνη είχαν «πληροφορίες» ότι ο φωτορεπόρτερ αποκεφαλίστηκε πέρυσι.

«Ο James Foley συνελήφθη για πρώτη φορά από τον Ελεύθερου Συριακού Στρατού και πωλήθηκε στην ISIS. Μπορείτε να το ελέγξετε με τον ΟΗΕ» δήλωσε, και συνέχισε:

«Ο James Foley σκοτώθηκε πριν από ένα χρόνο, όχι τώρα, αυτοί [ισλαμικό κράτος] κυκλοφόρησαν μόνο τις εικόνες τώρα, αλλά σκοτώθηκε πριν από ένα χρόνο. Έχουμε σαφείς πληροφορίες, ο ΟΗΕ έχει την πληροφορία."

Ο ισχυρισμός αυτός είναι πιθανό να απορριφθεί από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς προέρχεται από το καθεστώς Άσαντ. Επιπλέον την εκδοχή έρχονται να αντικρούσουν τόσο η
μαρτυρία του Daniel Rye Ottosen, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, ότι 13 μήνες σε αιχμαλωσία με τον Foley, όσο και ο γάλλος όμηρος Nicolas Henin τον Ιούνιο του 2013, που είπε πως πέρασε επτά μήνες μαζί του ενώ η οικογένεια Foley λάμβανε emails μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ο γιος τους ήταν ζωντανός αν πράγματι ήταν αυτός ο συντάκτης των μηνυμάτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail