Η Δραχμή θα ήταν μια κάποια λύσις, αλλού βρίσκεται το πρόβλημα...


Η Δραχμή θα ήταν μια κάποια λύσις θα μπορούσε ίσως να μας πει κι ο Καβάφης αν ζούσε σήμερα.
Έχουμε εξηγήσει κι άλλες φορές κατά το παρελθόν πως το νόμισμα δεν είναι το πρόβλημα μιας χώρας. Το ζήτημα είναι η οικονομία της. Τι αντανακλά; Ποια είναι η πραγματική του αξία;

Του Στρατή Μαζίδη

Η Ελλάδα, μέλος της Ευρωζώνης, βλέπετε να προσελκύει επενδυτές, καταθέτες κτλ; Ή όλοι να επιθυμούν να τη δανείσουν με ελάχιστο επιτόκιο; Γιατί; Στο ισχυρό ευρώ δε βρίσκεται;

Μα πως να έλξει όταν έχει οικονομία για τα πανηγύρια; Ποιος θα έρθει να καταθέσει, να επενδύσει, να αγοράσει, να επιχειρήσει σε μια χώρα όπου τα πάντα γίνονται για να επιβιώνει ο διορισμένος κομματικός στρατός; Ο οποίος είχε την ευκαιρία του να αποδειχθεί παραγωγικός αλλά έκανε το αντίθετο.

Το κράτος αφού δεν παράγει, δεν λειτουργεί, να περιοριστεί όσο χρειάζεται ώστε να μην παρασιτοζωεί σε βάρος των υπολοίπων.

Τι σημαίνει παρασιτοζωώ; Σημαίνει "δημεύω το σπίτι σου με τον ΕΝΦΙΑ", "προκαταβολή φόρου 55%", "τέλος επιτηδεύματος", "αλληλεγγύη", "βενζίνη με τιμή χρυσού" κτλ.

Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στη Δραχμή από την οποία κάκιστα έφυγε, με τον τρόπο που έφυγε.

Να αποκτήσει ήπιο φορολογικό σύστημα για όλους και να προσπαθήσει να ανακτήσει την εικόνα που είχε παλαιότερα όταν στη χώρα αυτή λειτουργούσαν βιομηχανίες.

Η Δραχμή θα έλυνε αρκετά προβλήματα. Η αρχή θα ήταν δύσκολη, αλλά 3-4 χρόνια μετά όλα θα ήταν διαφορετικά. Όχι όπως τώρα. Η Πόρσε θα ήταν φυσικά ακριβότερη αλλά το κασέρι, το γάλα και τα λεμόνια θα ήταν προσιτά.

Η Δραχμή θα εξασφάλιζε την εθνική ανεξαρτησία και όχι την αποστολή νομοσχεδίων στα αγγλικά από κάποιον οπαδό του Αγιαξ ή της Φέγενορντ.

 Η Δραχμή θα ήταν μια κάποια λύσις.

Το πρόβλημα είναι ποιος θα κάνει όλα τα παραπάνω. Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό μας απογοητεύει διαρκώς ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας. Οι δε υποστηρικτές της Δραχμής, αποφεύγουν να μας πουν για τις αναγκαίες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, μη τυχόν και χάσουν πιθανούς βολεμένους ψηφοφόρους. Παράλληλα οι επιδόσεις τους στις τελευταίες ευρωεκλογές έδειξαν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail