Τουρκία προς Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να σας στείλουμε όσα τρόφιμα θέλετε!

Στρατής Μαζίδης

Η γειτονική Τουρκία μας διδάσκει τι σημαίνουν δύο βασικά πράγματα:

Α. να είσαι ανεξάρτητο κράτος και να χαράσσεις δική σου πολιτική

Β. να διαθέτεις δικό σου νόμισμα

"Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός προμηθευτής τροφίμων και γεωργικών προϊόντων της Ρωσία. Είναι έτοιμη να αυξήσει τις εξαγωγές τροφίμων προς τη Ρωσία, αν είναι απαραίτητο", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Nihat Zeybekci σε μια συνέντευξη του στο Itar-Tass.

Η δήλωση του τούρκου ΥΠΟΙΚ ήρθε ως μια άμεση αντίδραση ετοιμότητας - προθυμίας της Αγκυρας ώστε να καλύψει τα κενά της Μόσχας στις εισαγωγές τροφίμων ύστερα από τη δέσμη μέτρων της Ρωσίας ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο χώρες κατέληξαν πρόσφατα σε συμφωνία για την αύξηση των τούρκων προμηθευτών τροφίμων της Ρωσίας ενώ

Οι δύο χώρες κατέληξαν πρόσφατα σε συμφωνία για την αύξηση του αριθμού των Τούρκων προμηθευτές τροφίμων προς τη Ρωσία.

Επίσης ρώσικη αντιπροσωπεία από τη γεωργικό παρατηρητήριο της Ρωσίας επισκέφθηκε την Άγκυρα για διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού τροφίμων μετά από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση κάθεται και χαζεύει τα ροδάκινα...


* με πληροφορίες από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail