Βράχος εν όψει για τη Γαλλία. Μαύρα οικονομικά σύννεφα σκεπάζουν το Παρίσι

Του Στρατή Μαζίδη

Διαψεύδει οικτρά τις ελπίδες του γαλλικού λαού ο πρόεδρος Ολάντ ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να φέρει την αλλαγή μετά την εκλογή του.

Όπως επισημαίνει το Presstv η επιμονή της γαλλικής κυβέρνησης με τα μέτρα οικονομικής λιτότητας έχει φτάσει στο σημείο όπου ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών της να αδυνατεί πλέον να πληρώσει τους φόρους εισοδήματος.

Όντας στον τρίτο χρόνο λιτότητας ο αριθμός των γάλλων που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους φόρους εισοδήματος τους έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, ο αριθμός των γαλλικών νοικοκυριών που ζητούν φορολογικές αναβολές ή ακυρώσεις μεταξύ 2011 και 2013 αυξήθηκαν κατά 22 τοις εκατό.

Οι αναλυτές λένε ότι αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η Γαλλία αγνοεί τους φτωχότερους πολίτες της.

Τα μέτρα λιτότητας έχουν ως αποτελέσμα τη μεγαλύτερη οικονομική πίεση που ασκήθηκε ποτέ στο λαό. Οι φόροι επί των πωλήσεων και των συνταξιοδοτήσεων έχουν αυξηθεί, ενώ οι μαζικές περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες έχουν αναγκάσει τα νοικοκυριά να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να καλυφθεί η απουσία της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα οι γαλλικές επιχειρήσεις έχεουν λάβει ήδη σχεδόν € 175 δισεκατομμύρια ετησίως μέσω κρατικών ενισχύσεων και φοροαπαλλαγών, αλλά διάφορες αποκαλούμενες μεταρρυθμίσεις του Francois Hollande έχουν αυξήσει τον αριθμό αυτό κατά δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Η οικονομία της Γαλλίας συνεχίζει παράλληλα να βλέπει να περιορίζονται οι θέσεις εργασίας καθώς ταλαντεύεται στο χείλος της ύφεσης.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι τα μειωμένα φορολογικά έσοδα που εισπράττονται από την κυβέρνηση θα επιδεινώσουν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Τέλος, η "σοσιαλιστική κυβέρνησ"η δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι της πιθανής αλλαγής της ακολουθούμενης πολιτικής με το λαό πλέον να αδυνατεί να σηκώσει άλλα βάρη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail