Οι Κούρδοι αρχίζουν να...«βλέπουν» το στρατηγικό φράγμα της Μοσούλης

Στρατής Μαζίδης

Αντιστροφή του κλίματος όσον αφορά τη μάχη για το στρατηγικό φράγμα της Μοσούλης αρχίζουν να βλέπουν οι κούρδοι μαχητές Πεσμέργκα οι οποίοι κάνουν λόγο για εμφανή πρόοδο στον αγώνα τους ενάντια στην ISIL.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, οι Πεσμέργκα μαχητές που υποστηρίζονται από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κερδίζουν περισσότερο έδαφος γύρω από το μεγαλύτερο φράγμα του Ιράκ.

Το φράγμα, που προμηθεύει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα στο βόρειο Ιράκ, κατελήφθη από τους αντάρτες της ISIL πριν από αρκετές ημέρες.

Το Σάββατο, πολεμικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ έπληξαν θέσεις των τζιχαντιστών στην περιοχή και βοήθησαν τους Κούρδους να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την ανατολική πλευρά του φράγματος.

Ο υποστράτηγος Abdulrahman Korini δήλωσε συγκεκριμένα πως «Κούρδοι μαχητές Πεσμέργκα, με αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν καταλάβει τον έλεγχο της ανατολικής πλευράς του φράγματο," προσθέτοντας ότι αρκετοί takfiri μαχητές σκοτώθηκαν.

* με πληροφορίες από presstv
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail