Τρομερά ανέκδοτα είπε ο Σαμαράς στους κινέζους! Μέχρι εδώ ακούγονται τα γέλια από το Πεκίνο

Του Στρατή Μαζίδη

Διαβάζω στην ηλεκτρονική έκδοση του Εθνους αποσπάσματα από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα".

Λέει λοιπόν ο Σαμαράς σε ένα σημείο πως:

«Η Ελλάδα ανακάμπτει από την πιο σκληρή οικονομική κρίση που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες και είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από ποτέ για να γίνει ένας πολύτιμος εταίρος για την Κίνα»
Σε άλλο σημείο χαρακτηρίζει τη χώρα ως «νήσο σταθερότητας» σε μια περιοχή που βιώνει ένα κύμα αποσταθεροποιητικών γεωπολιτικών εξελίξεων.

Πού βλέπει ο κος Σαμαράς την ανάκαμψη;

Στην καλπάζουσα ανεργία;

Στον πεινασμένο κόσμο;

Με ποια δεδομένα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως νήσο σταθερότητας; Με τις εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα; Με την Τουρκία να έχει κάνει σουρωτήρι Αιγαίο και εναέριο χώρο; Με το λαό να πεινάει, να του δημεύεται η περιουσία και να μη γνωρίζει κανείς πότε θα εκραγεί;

Νήσος σταθερότητας είναι η Ισλανδία διότι και νήσος είναι και όταν έπρεπε να επιλέξει, διάλεξε το λαό και όχι τα συμφέροντα.

Εμείς είμαστε απλά ένα ναυάγιο κε Σαμαρά και τα γέλια των κινέζων ακούγονται ως εδώ με τα αστεία που τους είπατε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail