Πούτιν: Αδύνατο να προσδιορίσουμε το τέλος της ουκρανικής κρίσης. Οι άνθρωποι δε θα καθίσουν να βομβαρδίζονται

Στρατής Μαζίδης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε επικοινωνία με το Κίεβο ζητώντας να ξεκινήσουν ουσιαστικές συνομιλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι είναι ψευδαίσθηση να αναμένουμε πως οι αντάρτες θα παρακολουθήσουν ήρεμα τα σπίτια τους να καταστρέφονται.

"Έχουμε συμφωνήσει σε ένα σχέδιο, του οποίου η υλοποίησήθα πρέπει να επιδιωχθεί" δήλωσε ο Πούτιν στο Κανάλι 1 TV, προσθέτοντας ότι η ουκρανική κυβέρνηση "πρέπει να ξεκινήσει αμέσως ουσιαστικές συνομιλίες - δεν είναι μια τεχνική συζήτηση - για την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και του κράτους στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έτσι ώστε τα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί να είναι προστατευμένα".

Ο Πούτιν δήλωσε ότι, ενώ η επίλυση της κρίσης τώρα εξαρτάται κυρίως από το Κίεβο, είναι αδύνατο να προσδιορίσει πότε μπορεί να τελειώσει. Ο ίδιος είπε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια ένδειξη από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Ουκρανίας.

"Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκλογική κούρσα θα θέλουν να δείξουν το πόσο ήρεμοι και καλοί είναι" σχολίασε ο Πούτιν. "Όλοι θα θέλουν να δείξουν ότι είναι ισχυροί και καθώς ο προεκλογικός αγώνας θα οξύνεται, είναι δύσκολο να περιμένουμε κανέναν να αναζητήσει μια ειρηνική λύση και όχι μια στρατιωτική".

Ταυτόχρονα, είναι μια ψευδαίσθηση ότι οι αντάρτες θα καθίσουν να περιμένουν υπομονετικά την έναρξη των συνομιλιών, δήλωσε ο Πούτιν, ειδικά όταν βλέπουν «πόλεις και κωμοπόλεις της Ουκρανίας να φλέγονται από τους βομβαρδισμούς».

* απόδοση για τη Freepen.gr από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail