"Αλμυρές" τιμές στις παραλίες; Μα θέλεις και τους τα ακουμπάς!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διαβάζουμε στα διάφορα ρεπορτάζ σχετικά με το πόσο "ακριβή" είναι η βουτιά στις παραλίες.


του Στρατή Μαζίδη

Αντιγράφω ένα κομμάτι από το News247:

Ακτή του Ηλίου
Είσοδος: 5 ευρώ
Δευτέρα - Παρασκευή: Ξαπλώστρα δωρεάν
Σαββατοκύριακο: 3 ευρώ
Παραλία Εδέμ
Δευτέρα - Παρασκευή: Ξαπλώστρα 5 ευρώ
Σαββατοκύριακο: 7 ευρώ
Α' Πλαζ Αλίμου
Δευτέρα - Παρασκευή: Ομπρέλα - ξαπλώστρα 3,40 ευρώ
Σαββατοκύριακο: 4 ευρώ

Το υπόλοιπο κοστολόγιο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Αναρωτιέμαι όμως, γιατί περνούν ορισμένοι στον κόσμο την εντύπωση ότι οι βουτιές στοιχίζουν; Υπάρχει κάποιος λόγος;

Προσωπικά δεν έχω πληρώσει ούτε μία.

Αυτός που θέλει να κάνει μπάνιο, κάνει μπάνιο. Παίρνει την τσάντα, την ψάθα ή την πλαστική καρέκλα, το νέρο, τον καφέ, το τοστ, την ομπρέλα του ή βρίσκει μια σκιερή παραλία και δεν πληρώνει φράγκο.

Αυτός που θέλει να λέει ότι πήγε εδώ ή εκεί, για να φωτογραφίζεται και να τα ανεβάζει αμέσως στη σελίδα του για να του πατήσουν like ή γιατί βαριέται να κουβαλά δύο πράγματα μαζί του, πάει και ξηλώνεται.

Πριν αρκετά χρόνια, στην Ελλάδα της "ευημερίας" ήμουν ο μόνος έλληνας στην ελεύθερη πλαζ της Ραφήνας ανάμεσα κατά βάση σε αλβανούς μετανάστες. Σχεδόν όλοι μου οι γνωστοί και φίλοι δεν καταδέχονταν να βάλουν τον απαυτό τους στην ψάθα. Ήθελαν να τους περιμένει η ξαπλώστρα.

Οι αλβανοί όμως έκαναν περιουσίες, απέκτησαν σπίτια και αυτοκίνητα. Οι Ελληνες και πολύ πριν την κρίση, είχαν καταχρεωθεί σε κάρτες και σε τράπεζες.

Τυχαίο; Δε νομίζω.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail