Ρώσοι αξιωματικοί: Μέσα σε λίγα λεπτά στέλνουμε τα πλοία του ΝΑΤΟ στον πάτο, αν μας επιτεθούν!

Του Στρατή Μαζίδη

Μια είδηση βόμβα δημοσιεύεται στη σημερινή Pravda ως αναπαραγωγή από το politonline σε σχετικό ρεπορτάζ για την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση στη Μαύρη Θάλασσα εξαιτίας της κρίσης της Ουκρανίας.
Το άρθρο επισημαίνει πως ο αριθμός των πλοίων του ΝΑΤΟ στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας είναι σήμερα μεγαλύτερος από ό, τι ήταν κατά τη διάρκεια των ημερών της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και του πολέμου με τη Γεωργία το 2008. Η Συμμαχία ποτέ δεν είχαν στείλει τόσα πολλά καταδρομικά, φρεγάτες, περιπολικά και πλοία αναγνώρισης.

Σήμερα βρίσκονται εννέα συνολικά σκάφη αλλά οι ρώσοι αξιωματικοί δεν ανησυχούν δηλώνοντας πως ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούν αφού στην περίπτωση της επίθεσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και τα εννέα πλοία του ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να παραμείνουν στην επιφάνεια της θάλασσας μόνο για λίγα λεπτά της ώρας!

Αυτή τη στιγμή εντός της λεκάνης βρίσκονται:

το καταδρομικό Vella Gulf καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η γαλλική φρεγάτα Surcouf, δύο σκάφη αναγνώρισης της Γαλλίας και της Ιταλίας, τα Dupuy και Lome, το ιταλικό πλοίο αναγνώρισης Elettra, ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος, ιταλικά και τουρκικά ναρκαλιευτικά και ένα ακόμη βρετανικό σκάφος άμυνας κατά των ναρκών που μετέχουν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση του Μοντρέ του 1936, πολεμικά πλοία μπορούν να εισέρχονται στον Εύξεινο Πόντο αλλά η παραμονή τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 21 ημέρες. Μάλιστα η συνθήκη έχει ήδη παραβιαστεί τόσο κατά την περίοδο των αγώνων στο Σότσι όσο και κατά τα επεισόδια στο Κίεβο.

Ωστόσο ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας εκτιμά πως η ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στις παρυφές της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποτελεί περισσότερο μοχλό πίεσης παρά συνιστά πραγματική απειλή. 

Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμη πως η εικονική επίθεση πριν από λίγο καιρό του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 στο USS Donald Cook προκάλεσε ενός είδους αποθάρρυνση για το πλήρωμα. Ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι "27 ναύτες του αντιτορπιλικού του Ναυτικού των ΗΠΑ Donald Cook έγραψαν τις αναφορές της παραίτησής του, ενώ στρατιωτικοί ψυχολόγοι έπρεπε να συνεργαστούν με όσους παρέμειναν στο πλοίο.



 * απόδοση για τη Freepen.gr από την Pravda / politonline
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail