Η Ουκρανία παραδέχεται παγκοσμίως ότι ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ η εδαφική της κυριαρχία

Του Στρατή Μαζίδη

Το σημειώσαμε και χθές αλλά η ουκρανική κυβέρνηση, που ευθύνεται αποκλειστικά για την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, ακόμη κι αν ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τους αυτονομιστές, συνεχίζει σε μια πολύ επικίνδυνη για την ίδια οδό.


Καταρχήν να ξεκαθαρίσω τι εννοώ λέγοντας πως φέρει την αποκλειστική ευθύνη της κατάρριψης. Η ουκρανική κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές της έχουν την ευθύνη του οίκου τους και να διασφαλίζουν μια σειρά πραγμάτων όπως πχ η ασφάλεια των διερχομένων αεροσκαφών. Ακόμη κι αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε έχει υποχρέωσει να απαγορεύσει τις πτήσεις.

Πλέον διαβάζουμε πως το Κίεβο κατηγορεί τους αυτονομιστές και τη Μόσχα ότι απομάκρυναν τμήματα του αεροσκάφους, πτώματα και σειρά σημαντικών στοιχείων για τη διεξαγωγή των ερευνών, όπως κατηγορεί τη Μόσχα ότι έστειλε συστήματα Buk μαζί με τριμελές πλήρωμα.

Και αναρωτιέμαι ο αφελής.

Ποιος εμπόδισε τις ουκρανικές αρχές εντός της Ουκρανίας να προσεγγίσουν την περιοχή του ατυχήματος; Εντός της ουκρανικής επικράτειας δε συνετρίβη το αεροσκάφοςq Ποιοι αυτονομιστές λοιπόν και πράσινα άλογα σε κόκκινα λιβάδια; Ή μήπως δεν είναι πια εκεί Ουκρανία;

Εκεί δε βρίσκεται μεγάλο μέρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν αποδεκατίσει τον άμαχο πληθυσμό;

Ξαναρωτώ λοιπόν, ποιος τους εμπόδισε να καταφθάσουν στο σημείο μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και πριν τους αυτονομιστές;

Επίσης, αν μια ξένη - εχθρική - χώρα καταφέρνει και περνά μέσα στην επικράτειά σου ογκώδη οπλικά συστήματα και πλήρωμα, τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

Ή λοιπόν η Ουκρανία δουλεύει όλο τον κόσμο και θα μπερδευτεί κάποια στιγμή από τα παραμύθια της ή καταλύθηκε η εδαφική της κυριαρχία. Δεν μπορεί να εγγυηθεί, δεν μπορεί να παραστεί, δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο.

Μια φορά, αυτής της μορφής οι δηλώσεις, είτε ευσταθούν είτε όχι, στέλνουν σε παγκόσμια κλίμακα το μήνυμα πως η Ουκρανία δε συγκαταλέγεται πλέον στα κυρίαρχα κράτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail