Τα παιχνίδια πολέμου συνεχίζονται στη Μαύρη Θάλασσα για Ρωσία και ΝΑΤΟ

Του Στρατή Μαζίδη

Τα παιχνίδια ψυχολογικού ακόμη πολέμου συνεχίζονται στις παρυφές της Ρωσίας και συγκεκριμένα στη Μαύρη Θάλασσα. Περίπου 20 πολεμικά πλοία, πάνω από 20 αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς επίσης πεζοναύτες και και παράκτιες μονάδες πυροβολικού λαμβάνουν μέρος στο γυμνάσιο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της χώρας.

Το γυμνάσιο ξεκίνησε την ίδια ημέρα (4 Ιουλίου) με το αντίστοιχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή και όπως αναφέρει το ρωσικό ΥΕΘΑ είναι εναρμονισμένο με όλες τις διεθνείς πρακτικές:

"Η άσκηση περιλαμβάνει ένα αριθμό από εκπαιδευτικές αποστολές σε κατάσταση μάχης όπως καταστροφή ναυτικών μονάδων του εχθρού στη θάλασσα και οργάνωση της παράκτιας άμυνας" 

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί άσκηση ως προς την έρευνα, τον εντοπισμό και την καταστροφή φανταστικών υποβρυχίων του αντιπάλου σύμφωνα με το RT.

Οι συντονισμένες δράσεις μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων, των παράκτιων μονάδων και της αεροπορίας θα εξασκηθούν μέσα από τις κινήσεις ελιγμού ενώ όπως αναφέρει ο αξιωματικός Βασίλι Μπατάνοφ όλες οι μονάδες δρουν σε κατάσταση πολύ κοντινή σε συνθήκες πολέμου σύμφωνα με το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail