Σε πόλη φάντασμα μετατρέπεται και το Λούγκανσκ - Ανελέητοι βομβαρδισμοί, μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών

Στρατής Μαζίδης

Η σχετικά ήρεμη κατάσταση στο Lugansk επέτρεψε στην πόλη να μετρήσει τις πληγές της ύστερα από το χθεσινό μαζικό βομβαρδισμό.


Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ένω 101 τραυματίστηκαν. 

Ωστόσο η ζωή έχει αλλάξει. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους μετά την επίθεση φοβούνται να πάνε στο σπίτι τους και τα καταστήματα στην πόλη δεν λειτουργούν. Οι άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταλείψουν μαζικά το Lugansk, συγκεντρώνονται γύρω από το σταθμό των λεωφορείων της πόλης, αλλά οι ουκρανοί αξιωματούχοι ασφαλείας αρνούνται να παράσχουν οδό ασφαλείας, έτσι ώστε οι κάτοικοι να φύγουν με δική τους ευθύνη.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες για τον έλεγχο του τοπικού αεροδρομίου με τον εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνηση να διαψεύδει τον υπουργό άμυνας πως το νότιο-ανατολικό τμήμα του Lugansk και το αεροδρόμιο βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο του Κιέβου.


* με πληροφορίες από το lifenews
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail