Τεχεράνη: Μαζί με τη Μόσχα θα βοηθήσουμε το Ιράκ

Στρατής Μαζίδης

Τη συνεργασία του Ιράν με τη Ρωσία ώστε να βοηθήσουν από κοινού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Ιράκ, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν για τις αραβικές και αφρικανικές υποθέσεις Hossein Amir-Abdollahian.
"Η Τεχεράνη και η Μόσχα υποστηρίζουν σταθερά το Ιράκ στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας και θα βοηθήσουν σθεναρά το ιρακινό έθνος και την κυβέρνηση να προστατεύσουν την ενότητα, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», δήλωσε ο Amir-Abdollahian σε συνέντευξή του στο al-Alam (αραβικό κανάλι ειδήσεων).

Ο Abdollahian σχολίασε πως οι δύο χώρες είναι αντίθετες στο οποιοδήποτε σενάριο ή σκοτεινή συνωμοσία που αποβλέπει στη διάλυση του Ιράκ σε μικρότερες οντότητες.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για κοινές και στενές συντονισμένες δράσεις του Ιράν με τη Ρωσία όσον αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail