Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη και τα πρώτα προβλήματα για το Χαλιφάτο...

Τριγμοί για το ισλαμικό κράτος της ISIS και την ανακήρυξη του χαλιφάτου. Και τα προβλήματα έρχονται από τζιχαντιστές.. καθώς δέχονται ισχυρή κριτική από αντίπαλους ισλαμιστές..
Προφανώς εδώ ισχύει το θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη και δεν κάνουμε καθόλου χιούμορ..

Σύμφωνα με άρθρο του Thomas Joscelyn εννέα από τις κορυφαίες ομάδες αντικαθεστωτικών στη Συρία έχουν ήδη απορρίψει τη δημιουργία του Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους που εκτείνεται σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.

Σε μια δήλωση τους που κυκλοφόρησε διαδίκτυο, δηλώνουν ότι "η ανακήρυξη του Χαλιφάτου των αρνητών (του ισλαμικό κράτους) είναι άκυρη και κενή" τόσο "νομικά όσο και λογικά." Οι εννέα ομάδες, οι οποίες έχουν από καιρό βρεθεί σε αντίθεση με το ισλαμικό κράτος, λένε ότι η ανακήρυξη του Χαλιφάτου δεν θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την οργάνωση της ISIS.

Οι υπογράφοντες προειδοποιούν άλλους τζιχαντιστές αλλά και τζιχαντιστικές οργανώσεις να μην υποστηρίξουν το Ισλαμικό κράτος. Υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Ισλαμικού κράτους να ανακηρύξει Χαλιφάτο έχει ιδιοτελή κίνητρα και είναι μια προσπάθεια να "διακοπεί η ευλογημένη επανάσταση στη Συρία και το Ιράκ."

Οι δύο σπουδαιότερες εκ των εννέα ομάδες, είναι το Ισλαμικό Μέτωπο, ένας ισχυρός επαναστατικός συνασπισμός που περιλαμβάνει την Αλ Κάιντα που συνδέονται με Ahrar al Sham, και η Σούρα αλ Μουτζαχεντίν (MSM) στο Deir Izzor. Η οργάνωση MSM είναι μια συμμαχία ομάδων συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας Μέτωπο Αλ Nusrah, που αντιτίθεται στο ισλαμικό κράτος στην ανατολική Συρία.

Σε τουιτάρισμα της, η οργάνωση MSM δημοσίευσε δήλωση με την οποία απορρίπτει την αναγγελία του χαλιφάτου από το ισλαμικό κράτος. Το MSM στην δήλωση του κατηγορεί το Ισλαμικό Κράτος πως είναι μέρος της "μιας συστηματικής εκστρατείας για την διαστρέβλωση των όρων της σαρία" ενώ επίσης κατηγορεί το ισλαμικό κράτος για "διαστρεβλωμένη τζιχάντ, σαρία, και πως τώρα θέλει να διαστρεβλώσει και το Χαλιφάτο."

Εκτός από το Ισλαμικό Μέτωπο και την MSM, τα συμβούλια άλλων επτά ομάδων υπέγραψαν την απόρριψη του χαλιφάτου του ισλαμικού κράτους.

Η αντίδραση από τους ηγέτες της Αλ Nusrah ήταν εξίσου περιφρονητική. Το μέτωπο Al Nusrah, επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία ήταν ανοιχτά σε αντίθεση με το ισλαμικό κράτος ήδη από το περασμένο έτος.

Σε μια σειρά από tweets στα αγγλικά και στα αραβικά, ο Αμπού Σουλεϊμάν αλ Muhajir, ανώτερος αξιωματούχος της Al Nusrah, επέκρινε έντονα την ανακήρυξη του χαλιφάτου από το του ισλαμικό κράτος. Ο Σουλεϊμάν υποστήριξε ότι η αδιαφορία του ισλαμικού κράτους να συμβουλευτεί τους τζιχάντιστές ηγέτες, πριν προβεί στην ανακοίνωση "αποτελεί σαφή παραβίαση του Ισλάμ."

"Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου εδώ", δήλωσε ο Αμπού Σουλεϊμάν σε τουιτάρισμα του, αναφερόμενος στη Συρία. "Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι υπάρχει μια ισχυρότερη "ισλαμική" δικαιολογία (για το ισλαμικό κράτος) για να σκοτώσει μουσουλμάνους με το επιχείρημα ότι είναι η μόνη νόμιμη αρχή στο Ιράκ και τη Συρία.".

Δύο άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της Αλ Nusrah κατήγγειλαν το ισλαμικό κράτος. Ένας από αυτούς, ο Sami al Uraydi, δήλωσε για την ανακοίνωση του ισλαμικού κράτους "είναι πραγματικά μια κήρυξη πολέμου κατά των μουσουλμάνων, παρά την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου".

Φαίνεται ότι ο μοναδικός αντίπαλος που μπορεί να τα βάλει με τους ισλαμιστές της ISIS είναι οι ίδιοι οι ισλαμιστές. Γιατί αν περιμέναμε από τη δύση θα περιμένουμε πολύ.


Άμυνα Πολιτική
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail