Η Τζιχάντ στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από το Παρίσι και τον πύργο του Αιφελ;

Γάλλος τζιχαντιστής
Στρατής Μαζίδης

Όπως πολλά στοιχεία μαρτυρούν, είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια οδηγούμαστε σε μια θρησκευτικο-πολιτισμική σύγκρουση ανάμεσα στο δυτικό κόσμο και το ισλάμ. Το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό θα το δούμε προσεχώς.
Αυτή τη στιγμή έχουμε μια μεγάλη ακραία ισλαμική φωτιά που καίει στη Μέση Ανατολή εγκληματώντας ακόμη και κατά ομοεθνών διότι αυτό ορίζει η Σαρία. Βιασμοί, ατιμώσεις, ακρωτηριασμοί, αποκεφαλισμοί, σταυρώσεις ή στην καλύτερη περίπτωση μια σφαίρα στο κεφάλι.

Η Συρία σε πρώτο χρόνο και το Ιράκ σε δεύτερο, εκτός όλων των άλλων, εξελίχθηκαν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης ακραίων μαχητών. Πως να φανατιστείς, πως να γίνεις ψυχρός, πως να εκτελέσεις άλλους ανθρώπους.

Η Ευρώπη έχει σημαντική ευθύνη σε αυτό που γίνεται στη Συρία όμως δεν αντελήφθη ότι εκατοντάδες έφυγαν από τις χώρες της για να μυηθούν σε αυτό που λέμε τζιχάντ και να λάβουν το βάπτισμα του πυρός. Αυτοί δεν οδηγηθήκαν από τους οπλαρχηγούς σε αποστολές αυτοκτονίας. Έπρεπε να επιστρέψουν πίσω σώοι και αβλαβείς για όταν έρθει η στιγμή.

Παραθέτω ένα πίνακα τζιχαντιστών που μου έστειλε ο γνωστός αρθρογράφος Δημήτρης Πορφύρης και δείχνει τους τζιχαντιστές από τη γηραιά ήπειρο:

Γαλλία     400+

Ηνωμένο Βασίλειο      350+

Βέλγιο    300

Γερμανία    240

Όμως το France24 ανεβάζει τον αριθμό στους 700 όσον αφορά τη Γαλλία.

Επίπλεον οι τζιχαντιστές διαθέτουν ένα πολύ καλό δίκτυο προπαγάνδας και δικών τους ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη όταν πετυχαίνουν έφηβα παιδιά να εξαφανιστούν από τα σπίτια τους για να βρεθούν κάπου στη βορειοανατολική Συρία.

Ήδη οι ισλαμιστές ανακοίνωσαν τη δημιουργία του ισλαμικού χαλιφάτου. Το αν θα δεχθούμε ή όχι την ύπαρξή του, ελάχιστη σημασία έχει. Η ουσία είναι ότι αυτοί ελέγχουν μια πολύ μεγάλη περιοχή στη Συρία και το Ιράκ.

Αισθανόμενοι το ιερό καθήκον να τους κυριεύει (αλλά και υποκινούμενοι πιθανώς) και πλέον δημοσιεύουν χάρτες και διακηρύσσουν σχέδια περί κατάκτησης των άπιστων χωρών.

Θα αναρωτηθεί κανείς τι μπορούν να πετύχουν μερικές εκατοντάδες τζιχαντιστές σε μια χώρα 67.000.000; Πάρα πολλά. Ειδικά όταν το μουσουλμανικό στοιχείο σε αυτή αγγίζει τα 5.000.000.

Ξεχνάμε τα επεισόδια στο Παρίσι πριν λίγα χρόνια;

Ας μη μας διαφεύγει πως η μουσουλμανική θρησκεία τηρεί έθιμα και παραδόσεις. Είναι πιο συνεκτική. Οι πιστοί της δεν παρουσιάζουν τη χαλάρωση των χριστιανών. Θα κατευθυνθούν πιο εύκολα.

Το ερώτημα είναι πότε το ισλάμ θα αρχίσει να ζητά να κεφαλαιοποιεί αυτό που δεκαετίες οικοδομεί αργά αλλά σταθερά στην Ευρώπη. Πότε θα εξαργυρώσει την πληθυσμιακή του αύξηση και την αλλαγή των αντίστοιχων ισορροπιών;

Ήδη στη Γαλλία τα προβλήματα είναι σημαντικά και ορατά από χρόνια.

Ολόκληροι δρόμοι κλείνουν για την πραγματοποίηση της προσευχής όπως ορίζει η Σαρία.

"Χάθηκε το Παρίσι;"



Και φυσικά το γνωστό ντοκιμαντέρ με τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Αλλαγή διαιτολογίων στα σχολεία, θετική προσέγγιση στην εφαρμογή της Σαρία σε περίπτωση που πλειοψηφίσει το ισλάμ στη Γαλλία, χιλιάδες παιδιά μαθαίνουν τη Σαρία και το πως πρέπει να κοβόνται χέρια/πόδια.



Οι γάλλοι βέβαια όταν σιγοντάριζαν τον εμφύλιο της Συρίας δεν τα σκέπτονταν αυτά. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι στις αρχές του πολέμου ο συριακός στρατός είχε συλλάβει γάλλους αξιωματικούς;

Να θυμίσουμε και το ρεπορτάζ της "Αμυνα-Πολιτική" για τους πιθανούς στόχους των τζιχαντιστών στη Γαλλία; Πιθανοί στόχοι το μουσείο του Λούβρου και ο πύργος του Αιφελ.

Άραγε μετά από όλα αυτά, θα μπορούσε η Τζιχάντ στην Ευρώπη να ξεκινήσει από το Παρίσι; Δε φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail