Ο Abu Bakr Al Baghdadi θα μπορούσε να είναι εγγονός του Σαντάμ Χουσεΐν

του SON OFEON

TΕΧΕΡΑΝΗ (FNA) - Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων πρόσφατα μοιράστηκαν μια παλιά φωτογραφία του Αλή Χουσεΐν Καμίλ, του εγγονού του πρώην δικτάτορα του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν, η οποία είναι τόσο πολύ παρόμοια με τον Abu Bakr al-Baghdadi, τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Εγγύς Ανατολής (ISIL).

Πολλοί χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης πιθανολογούν ότι και οι δύο φωτογραφίες ανήκουν σε ένα άτομο,τον al-Baghdadi. 

Ο Ali Hussein Kamil είναι ο γιος της κόρης του Σαντάμ, Raqad, η οποία εξέφρασε την υποστήριξή  της για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIL κατά του ιρακινού λαού και ανακοίνωσε την ετοιμότητα της  να συμμετάσχει στην ομάδα. 

Πολλοί διοικητές του κόμματος Μπαάθ, που είχαν ανακληθεί στην υπηρεσία μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ, είχαν αναπτυχθεί στη Μοσούλη, όταν το ISIL επιτέθηκε στην πόλη και μαζί με 50.000 στρατιώτες εγκατέλειψαν τον αγώνα κατά των 4.000 έως 7.000 μαχητών του στρατού του ISIL. 
Οι πρώην Μπααθιστές είναι ο κύριος σύμμαχος του ISIL στην εισβολή του στο Ιράκ τώρα. 

Ο Al-Baghdadi έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση την περασμένη εβδομάδα, προτρέποντας τους οπαδούς του να κλιμακώσουν την τζιχάντ τους ενάντια σε αυτό που αποκάλεσε ως «εχθροί του Θεού», σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο το Σάββατο. 

Ο Abu Bakr al-Baghdadi, ο αυτανακηρυγμένος ηγέτης του εμπνευσμένου από την αλ-Κάιντα ISIL, ο οποίος κήρυξε την αποκατάσταση του μεσαιωνικού μουσουλμανικού χαλιφάτου σε τμήματα του Ιράκ και της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, φέρεται ότι παρουσιάζεται στο βίντεο να κάνει κήρυγμα  στους πιστούς την Παρασκευή σ' ένα τζαμί στη πόλη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ.


ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ (!)ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ (!)

O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣO ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail