ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ! Η "Δύναμη της Σιβηρίας" με κόστος $ 60-70 δις αναμένεται να μπει στην Κίνα

photo Ria Novosti
Στρατής Μαζίδης

Μια συμφωνία σταθμό στα ενεργειακά ανακοίνωσε ο ρώσος κυβερνητικός αξιωματούχος Σεργκέι Ιβανόφ κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Κίνα.


Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την κατασκευή της "Δύναμης της Σιβηρίας", αγωγού φυσικού αερίου με τον οποίο θα προμηθεύει η Ρωσία την Κίνα.

"Το έργο θα ξεκινήσει σύντομα και αναμένεται να κοστίσει γύρω στα $60-70 δις" δήλωσε ο Ιβάνοφ σε ομιλία του σε φοιτητές στο Πεκίνο.

Η κατασκευή του αγωγού έρχεται ως συνέχεια στη συμφωνία του Μαΐου του ενεργειακού γίγαντα της Gazprom και της China National Petroleum Corporation (CNPC) για μια περίοδο 30 ετών με βάσ την οποία η Ρωσία θα προμηθεύει τον Κόκκινο Δράκο με 38 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο.

Το συνολικό deal υπολογίζεται στα $ 400 δις ενώ οι δύο χώρες αναμένεται να επενδύσουν περί τα $ 55 δις η Ρωσία και $ 22 δις η Κίνα..

Οι πρώτοι σωλήνες των αγωγών θα τοποθετηθούν τον Αύγουστο με τον Ιβάνοφ να χαρακτηρίζει τη συμφωνία ιστορική ενώ ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες από το τρέχον επίπεδο των $ 100 δις αναμένεται να αγγίξει τα $ 200 δις το 2020.

* απόδοση από RN για τη Freepen.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail