Κίνηση ΜΑΤ από τον Ασαντ! Δίνει γενική αμνηστεία για όλα τα εγκλήματα από την αρχή του πολέμου έως σήμερα

του Στρατή Μαζίδη

Σε μια έξυπνη πολιτικά αλλά και ουσιαστικά κίνηση προχώρησε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ λίγα 24ωρα μετά την ευρείας έκταση νίκη του στις εκλογές.
Ο Ασαντ εξέδωσε διάταγμα για τη χορήγηση «γενικής αμνηστίας» για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της εμφύλιας διαμάχης στη Συρία που ξέσπασε το 2011.

Η συριακή τηλεόραση δήλωσε τη Δευτέρα ότι η απόφαση καλύπτει όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την έναρξη του πολέμου μέχρι σήμερα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Συρίας, Najem al-Ahmad δήλωσε ότι το διάταγμα έχει ως στόχο την ενίσχυση της εθνικής ενότητας και τη βελτίωση της συνύπαρξης στην κοινωνία προσθέτοντας ότι η αμνηστία ανακοινώθηκε σε μια εποχή που ο συριακός στρατός έχει κερδίσει περισσότερες νίκες των ισλαμιστών μαχητών που υποστηρίζονται από τους ξένους.

"(Έρχεται) με φόντο τις νίκες του συριακού στρατού,'' δήλωσε στα ΜΜΕ.
Ενώ ως "ένα δώρο από τον πρόεδρο μετά τις εκλογές" χαρακτηρίστηκε η κίνηση αυτή από το σύριο νομοθέτη, Issam Khalil.
"Όλοι εκείνοι που διέπραξαν κάποιο αδίκημα κατά της πατρίδας τους θα επωφεληθούν από την αμνηστία", δήλωσε ο
Khalil σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι «αυτό θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή."
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail