Θέλουν χαλίφη και στο τέλος θα αναδείξουν τον Αλη Μπαμπά και τους 40 κλέφτες

του SON OFEON
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 1: "ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ISIL ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ" 


18.6.2014 ΤΕΧΕΡΑΝΗ (FNA) - Ιορδανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λιβάνου (ISIL) έχουν υποστεί στρατιωτική εκπαίδευση από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις  στην Ιορδανία.

"Οι Αμερικανικές δυνάμεις εκπαίδευαν τους νεοσύλλεκτους της ISIL σε μια μυστική στρατιωτική βάση στην Ιορδανία το 2012," ανέφερε  η ιστοσελίδα ειδήσεων  Ilaf  ως δηλώσεις  Ιορδανών αξιωματούχων .
Οι Ιορδανοί αξιωματούχοι είπαν  επίσης ότι όλοι οι μαχητές του ISIL που εκπαιδεύτηκαν  από τις ΗΠΑ για να πολεμήσουν εναντίον της Συρίας έχουν περάσει  από  ελέγχους για το ιστορικό τους  για να βεβαιωθούν  ότι δεν έχουν σχέσεις με ριζοσπαστικές ομάδες της Αλ-Κάιντα.

Τον Φεβρουάριο του 2012, η αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα World.net είχε αποκαλύψει ότι οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Ιορδανία είχαν συνεργαστεί μεταξύ τους  για να διαχειριστούν ένα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στην πόλη Al-Safavi σε μια έρημο στη Βόρεια Ιορδανία για την εκπαίδευση των μαχητών που ετοιμάζονταν να πολεμήσουν στη Συρία.

Τον Μάρτιο η βρετανική εφημερίδα Guardian έγραψε ότι  εκπαιδευτές από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την  Βρετανία  παρείχαν εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε σύριους αντάρτες στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, το παράρτημα  του  ISIL στην Ιορδανία ανακοίνωσε την ύπαρξή του την Τρίτη.
Αυτό συνέβη καθώς  το ISIL έχει απείλησε να επιτεθεί στην Ιορδανική κυβέρνηση.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 2: " Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤON ISIS" 
19.6.2014  
O Iρανός στρατηγός Χασάν Firouzabadi δηλώνει :
Το ISIS είναι εφεύρεση του Ισραήλ για να απομακρυνθούν  οι επαναστατικές  δυνάμεις  από τα  ισραηλινά  σύνορα.
Ο στρατηγός Χασάν Firouzabadi υποστήριξε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ δημιούργησε και υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση  Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας.
'"Το ISIS είναι  μία καλυμένη επιχείρηση του Ισραήλ με σκοπό την απομάκρυνση των επαναστατικών δυνάμεων από τα ισραηλινά σύνορα  και τη δημιουργία ενός περιθωρίου ασφαλείας για τους Σιωνιστές. Και τα  Σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης έχουν επίσης παραδεχτεί το γεγονός αυτό" , δήλωσε στο  Πρακτορείο Ειδήσεων Fars .
Το ISIS πρόσφατα  κατέλαβε περιοχές στο βόρειο Ιράκ.
"Ο μόνος τρόπος  για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα από  τον ιρακινό λαό  είναι η ενότητα, η αντίσταση και η καταστολή αυτών των σύγχρονων αγράμματων  πολεμιστών ", πρόσθεσε ο Firouzabadi.
Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της  δύναμης του Ιράν στην Basij , o Ταξίαρχος Mohammed Reza Naqdi, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι πρόσφατες επιθέσεις του  ISIS είναι μέρος ενός νέου αμερικανικού σχεδίου.
" Το σκηνικό  που έχουν δημιουργήσει στο Ιράκ είναι  αποτέλεσμα των παρασκηνιακών προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών, που επιχειρούν  να σπείρουν τη διχόνοια και είναι σίγουρα ο κύριος εγκέφαλος αυτών των γεγονότων " , δήλωσε ο Naqdi στο  Fars.
Ο Naqdi αποδίδει τις προσπάθειες αυτές στην επιθυμία των  ΗΠΑ και των συμμάχων  τους  για το πετρέλαιο του Ιράκ.
"Αυτοί οι κάφροι  (φονταμενταλιστικά  ρεύματα] που παρουσιάζουν τους  σιίτες ως άπιστους," που βγάζουν  διατάγματα για τη δολοφονία τους και " που σφάζουν  αθώους  ανθρώπους  με το πρόσχημα της υπακοής στο  Ισλάμ ... δεν λένε τίποτα άλλο εκτός από  ψέματα" , είπε.
Αυτές οι ομάδες διαπράττουν εγκλήματα για να υποστηρίξουν τις αλαζονικές παγκόσμιες δυνάμεις, πρόσθεσε.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 
Στην ουσία το δεύτερο άρθρο χωρίς να το  σχολιάζει επιβεβαιώνει την ακρίβεια του πρώτου άρθρου.
Αλλά ποιός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος του ISIS ή ISIL ?
Διαβάζουμε στην wikipedia:

" Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Levant (εναλλακτικά μεταφράζεται ως Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία ή το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και al-Sham) , σε συντομογραφία ISIL και ISIS, είναι ένα μη αναγνωρισμένο κράτος και μία  ενεργή  μαχητική ομάδα τζιχάντ στο Ιράκ και στη Συρία.
Στη μη αναγνωρισμένη  αυτοανακήρυξη της ιδιότητάς του ως ανεξάρτητου κράτους, ζητά το έδαφος του Ιράκ και της Συρίας, με τις   σιωπηρές μελλοντικές του  απαιτήσεις σε εδάφη να προσδιορίζονται για το μεγαλύτερο μέρος του Levant, συμπεριλαμβανομένων του Λιβάνου,του  Ισραήλ,της Παλαιστίνης, της Ιορδανίας, της Κύπρου και της νότιας  Τουρκίας."


Λογικά  ένα παρόμοιο ανεξάρτητο κράτος δεν θα μπορούσε να το ζητάει ή να προσπαθεί να το δημιουργήσει το Ισραήλ.

Εκτός βέβαια  αν μπορεί να  το χρησιμοποιεί σαν ασπίδα του εναντίον των Αράβων εχθρών του.
Μετά την ενδεχόμενη σταδιακή ανακατάληψη της Συρίας από τις δυνάμεις του προέδρου 'Ασσαντ το Ισραήλ φοβάται ότι οι δυνάμεις του ISIS θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο ως μισθοφόροι κάποιου άλλου πολέμαρχου στο Λίβανο.

Προσέξτε ότι το FARS  μιλούσε για το ISIL και η jerusalem post αναφέρεται στο ISIS. H λεκτική διαφορά τους? Levant (=Λίβανος)

Φρόντισε λοιπόν το Ισραήλ να δραστηριοποιηθεί το ISIS στην περιοχή του Ιράκ, μακριά από τα σύνορα του (Ιορδανία και Λίβανος)

Οι δηλώσεις του Ιρανού ταξίαρχου του άρθρου του FARS λογικά ταιριάζουν με την πραγματικότητα.
Αν προσέξετε τον χάρτη της περιοχής θα δείτε ότι αν δημιουργηθεί ένα  σουνιτικό κράτος μαριονέτα στην περιοχή που διεκδικούν τώρα οι μαχητές του ISIS,το κράτος αυτό θα διαχωρίζει Συρία και Ιράν.
Κατά συνέπεια το Ισραήλ δεν θα χρειάζεται να φοβάται ότι κάποια στιγμή αυτά τα δύο κράτη θα μπορούσαν να του επιτεθούν συνδυασμένα και με ταχύτητα με στρατό ξηράς.
Επιπλέον ,αν το αδύναμο αυτό κράτος καταφέρει και προσαρτήσει και το βόρειο μέρος της Συρίας θα εκμηδενίσει την πιθανότητα  για κάποια χρόνια την κατασκευή του σχεδιαζόμενου  ισλαμικού αγωγού φιλίας ανάμεσα στο Ιράν, το Ιράκ και την Συρία.

Το Ισραήλ έχει κάθε λόγο να φοβάται ότι η πλήρης  άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν, μετά από μία ενδεχόμενη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν τον Ιούνιο φέτος, θα οδηγήσει σε επιτάχυνση της κατασκευής αγωγών στην περιοχή και θα παρεμποδίσει τις δικές του επενδύσεις για την εξαγωγή και εκμετάλλευση φυσικού αερίου.

Το Ισραήλ δεν έχει ως σκοπό του να καταληφθεί το κράτος του Ιράκ από το ISIS.
Aπλώς επιθυμεί να διασπασθεί το κράτος αυτό σε τουλάχιστον τρία τμήματα.
Το ένα από τα ενδεχόμενα αυτά τρία τμήματα δεν το επιθυμεί όμως η Τουρκία.
'Ενα κουρδικό κράτος στην περιοχή μπορεί να  βασίζεται κυρίως στην εθνότητα για την συνοχή του.
Για τον λόγο αυτό θα ήταν επικίνδυνο για την ακεραιότητα της Τουρκίας, που το αντιμάχεται έντονα.
Αντίθετα ένα σουνιτικό κράτος και ένα αντίπαλο του  σιιτικό κράτος  θα εξασφάλιζαν μία  ελεγχόμενη διαμάχη στην περιοχή για δεκαετίες.

Αυτό θα ευνοούσε και δεν θα φόβιζε την Τουρκία, στο βαθμό που θα αντιμάχονταν   για τον έλεγχο των ιδίων περιοχών με τους Κούρδους.
Το κακό όμως είναι ότι αυτοί που τα σχεδιάζουν αυτά στο παρασκήνιο δεν υπολογίζουν σωστά την δυναμική και τον χρονισμό των γεγονότων.

Ο τρόπος που εξορμά το ISIS δεν προσομοιάζει σε οργανωμένη στρατιωτική επιδρομή.
Για τον λόγο αυτό δεν μπορείς να σταματήσεις το ISIS μόνο με αεροπορικές επιθέσεις.
Χρειάζεσαι στρατό με υψηλό ηθικό και γνώση του εδάφους  και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα.
Οι αντάρτες του ISIS το έχουν καταλάβει αυτό.

Αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους και προβαίνουν σε ακρότητες εναντίον του  άμαχου πληθυσμού με σκοπό την τρομοκρατία και τον φόβο.

Πρόσφατα  εξασφάλισαν την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν την δημιουργία μισθοφορικού στρατού 60.000 ανταρτών για ένα χρόνο με μισθό 700 δολάρια το μήνα. 

Αυτό έγινε δυνατό όχι χάρη σε κάποιο χορηγό ή σύμμαχο, αλλά μόνο με  την λεηλασία κρατικού χρήματος του Ιράκ αξίας 429 εκατ. δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα της Μοσούλης.
Σε κάθε ευκαιρία επίθεσης σε κρατική φυλακή  προβαίνουν σε συστηματική απελευθέρωση των φυλακισμένων του καθεστώτος.

Με παρόμοιες τακτικές σύντομα ένα κράτος λήσταρχων θα κυριαρχεί  στην ευρύτερη περιοχή του Ιράκ και της Συρίας (Sham).

Αφού λεηλατήσει και καταστρέψει  ό τι πολύτιμο υπάρχει στο Ιράκ και διωχθεί από την Συρία  θα ψάξει για νέο στόχο.

'Οταν αυτό συμβεί κάποιοι ηγεμόνες στην Σαουδική Αραβία, που χρηματοδότησαν στην αρχή το ISIS ,θα αποκτήσουν μεγάλο πρόβλημα.

θα το αντιληφθούν όταν εμφανισθεί ο διεφθαρμένος αρχηγός με το ένα μάτι, που θα αναδειχθεί στη Δαμασκό μέσα σ' ενα μόλις μήνα και θα φτάσει εκεί με συνοδεία 360 μαχητών από την Αίγυπτο...


ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ISISΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ISIS
OI YΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝOI YΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail