Ο οικονομικός θάνατος των αστικών κέντρων και η διεθνής επικοινωνιακή καταιγίδα εν όψει Ευρωεκλογών!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΜΟΣ

Στην διατήρηση του οικονομικού και κοινωνικού status της Ευρώπης αλλά και στην αποκατάσταση της τρωθείσας εικόνας του Γ. Παπανδρέου στοχεύουν οι «σιτεμένες» αποκαλύψεις των Financial Times για το παρασκήνιο στο γεύμα των G20 το 2011 στις Κάννες.
Αποκαλύψεις επί των οποίων εγείρει ενστάσεις το γραφείο του Γ. Παπανδρέου ως προς το πρόσωπό του, ενώ αποκαλύπτονται και σκιώδεις λεπτομέρειες για την δράση και την «συνωμοσία» άλλων πολιτικών

Την εξήγηση θα πρέπει να αναζητήσουμε αφ' ενός σε παλαιότερο δημοσίευμα (12/8/2010) της ίδιας εφημερίδας η οποία ομολογεί «δικός μας άνθρωπος ο Γ. Παπανδρέου» και αφετέρου στην σημερινή συγκυρία των Ευρωεκλογών.

Μ΄ένα άρθρο λοιπόν αφ’ ενός «εξοφλείται» το γραμμάτιο Γ.Α.Π. και αφ’ ετέρου δικαιολογείται το πείραμα της Ελλάδος και απενοχοποιούνται οι υπεύθυνοι Έλληνες και ευρωπαίοι αξιωματούχους που συμμετείχαν στον σχεδιασμό και στην υλοποίησή του, για να σωθεί όχι φυσικά η Ελλάδα αλλά το Ευρώ και οι δανειστές.

Πλύση εγκεφάλου των αδαών πολιτών οι οποίοι καλούνται να στηρίξουν πάλι τους υπαίτιους που επιχειρούν να επαναφέρουν στην Ευρώπη ένα νεοφεουδαρχικό σύστημα, με τον πλούτο και την πολιτική ισχύ στα χέρια μιας νέας «αριστοκρατίας».

Η χρονική στιγμή δημοσιοποίησης του άρθρου συμπίπτει με την ευρύτερη επικοινωνιακή καταιγίδα η οποία εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες –ιδιαίτερα της νότιας Ευρώπης- εμπρός στον κίνδυνο να καταρρεύσουν οι μνημονιακές ή φιλοφεουδαρχικές κυβερνήσεις. .Ενα επικοινωνιακό παιχνίδι το οποίο αποφασίστηκε στο City του Λονδίνου και επιβεβαιώθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη Μέρκελ, στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο δύο δημοσιεύματα της ίδιας εφημερίδας προσπεράστηκαν με εξαιρετική βιασύνη. Αυτό της 25-4-2014 που κρούει τον κώδωνα για ανάγκη επί πλέον πακέτου βοήθειας 14,9 δις ευρώ στην Ελλάδα και εκείνο που υποδεικνύει την ανάγκη λήψης νέων μέτρων 7 δις ευρώ για το 2014-2015.

Όλα τα παραπάνω είναι συνθέτουν την επικοινωνιακή κουβέρτα που κρύβει το δυσοίωνο μέλλον που επιφυλάσσει η σημερινή κυβέρνηση για τους ήδη φτωχούς πολίτες της χώρας μας και που προοιωνίζει τον θάνατο των αστικών κέντρων.

Έτσι νέες επιβαρύνσεις και κεκαλυμμένα μέτρα, θα επιτείνουν την ύφεση αφού θα οδηγήσουν σε περεταίρω στραγγαλισμό της ρευστότητας.

Θα εφαρμοστεί και πάλι το σενάριο «όχι απευθείας μειώσεις μισθών και συντάξεων με κυβερνητική απόφαση» αλλά η αποψίλωσή τους με διάφορες μεθόδους ως προαπαιτούμενα για την λήψη του προαναφερόμενου από τις Financial Times νέου πακέτου «βοήθειας» και της αντυμετώπισης της νέας «τρύπας» των 7 δις ευρώ.

Ώστε μετά το πέρας των Ευρωεκλογών, οι Έλληνες θα έλθουν αντιμέτωποι με τα εκκαθαριστικά της εφορίας, όπου θα αποψιλώσουν το οικογενειακό εισόδημα. Με τις προαγγελθείσες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έως και 30% και με νέο μεσοπρόθεσμο. Ενώ αναμένεται άγριο φοροεισπρακτικό και εισφοροεισπρακτικό προγκρόμ.

Οι μισθοί στην ιδιωτική οικονομία θα συμπιεστούν ενώ και οι συντάξεις από τις αρχές του 2014 θα είναι έρμαια των οικονομικών αποτελεσμάτων των ταμείων τα οποία ούτως ή άλλως θα παρουσιάσουν ελλείμματα λόγω υποχώρησης τόσο της απασχόλησης όσο και της αυτοαπασχόλησης.

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι ή αύξηση των λουκέτων των επιχειρήσεων, ακόμη και του κλάδου που σήμερα δείχνει να αντέχει: αυτού των καφετεριών και εστίασης. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συνέβη με τα βιντεοκλάμπ. Στον στραγγαλισμό της ρευστότητας συμμετέχει και το Υπουργείο Ανάπτυξης, αφού η καταβολή των επιδοτήσεων έργων που έχουν ενταχθεί στον Επενδυτικό νόμο έχουν παγώσει με εξαίρεση μερικά μικρά επενδυτικά σχέδια και σχέδια όσων έχουν «δόντι». Έτσι δημιουργήθηκε το «πλεόνασμα».

Την επίπλαστη ευημερία την οποία επαγγέλλονται οι διάφοροι κυβερνητικοί εταίροι και κάποια νεότευκτα «δεκανίκια» τους, θα ακολουθήσει μία δεινή πραγματικότητα. Έτσι η αύξηση του εξωτερικού χρέους, η φτωχοποίηση του λαού, η κοινωνική διάλυση, η αύξηση της ανεργίας η οποία θα αποκαλυφθεί μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, σε επίπεδα κατά πολύ μεγαλύτερα από εκείνα του παρελθόντος παρουσιάζονται από την Κυβέρνηση και τους συν αυτοίς, ως νέο «success story».

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν: η αδυναμία των πολιτών για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, ή αύξηση των κρουσμάτων κατάθλιψης, η υπογεννητικότητα, η υποχώρηση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, καθώς και η επιχειρούμενη εξαφάνιση των εθνικών χαρακτηριστικών.

Αυτή είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας που οραματίζονται αυτοί που οδήγησαν μεθοδικά την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική, κοινωνική και εθνική κατάσταση και σήμερα τολμούν αδιάντροπα να ζητούν την ψήφο των πολιτών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail