Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Ιαπωνίας

ASSOCIATED PRESS
Αγγελική Παρασίδου

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα όπως μεταδίδει το ΑΡ στο ιαπωνικό πετρελαιοφόρο Shoko Maru έξω από τη νοτιοδυτική ακτή της χώρας, κοντά στο λιμάνι Himeji, με έναν από τους οκτώ επιβαίνοντες-μέλη του πληρώματος να αγνοείται σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Φωτογραφίες και βίντεο από τη σκηνή έδειξαν τεράστια σύννεφα μαύρου καπνού, ενώ τα σκάφη της ακτοφυλακής προσπαθούσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά, που κατέστρεψε το κεντρικό τμήμα του Shoko Maru, ενός δεξαμενόπλοιου 998 τόνων, νηολογημένου στη Χιροσίμα.

Συνολικά επτά άνθρωποι διασώθηκαν, αν και τέσσερις υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα σύμφωνα με το κρατικό κανάλι NHK ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τον αγνοούμενο.

Η αιτία της έκρηξης ήταν ασαφής όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Koji Takarada. Πάντως όπως αναφέρει το NHK, μέλη του πληρώματος εργάζονταν στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου κατά τη στιγμή της έκρηξης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail