Κόβει το νερό στην Κριμαία το Κίεβο

Του Στρατή Μαζίδη

Πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες αποκάλυψαν την προσπάθεια της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου να αποκόψει τη χερσόνησο της Κριμαία από το πόσιμο νερό με το χτίσιμο φράγματος.


Στο ενδιάμεσο ρώσοι επιστήμονες του υπουργείου Φυσικών Πόρων επεξεργάζονται σχέδια για την υδροδότηση της Κριμαίας με το πιθανότερο την παροχή νερού μέσω του ποταμού Κουμπάν στην περιοχή του Κρασνοντάρ στο κανάλι της βόρειας Κριμαίας το οποίο τώρα βλέπει να υποχωρεί η στάθμη του λόγω των ενεργειών της Ουκρανίας.

Η επιλογή που αυτή θα διασχίσει και τα θαλάσσια στενά του Κερτς, περιλαμβάνει συνολικά 130 χλμ αγωγών με κόστος κατασκευής τα $ 2.8 δις

Μέχρι πρότινος το βόρειο κανάλι της Κριμαίας υδροδοτείτο από τον ποταμό Ντνιέπρ κατά 85% ενώ όπως μεταδίδει το RT η υδροδότηση συνολικά "περιορίστηκε" από 80-85 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο στα 4.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail