Η τουρκική ΜΙΤ στα χνάρια των δύο έφηβων κοριτσιών από την Αυστρία

Η Samra Selimovic σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιντερπολ
Στρατής Μαζίδης

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται πως έχουν εντοπίσει ένα σήμα, ενδεχομένως από το κινητό τηλέφωνο ενός εκ των δύο αυστριακών έφηβων κοριτσιών σύμφωνα με ρεπορτάζ της Hurriyet που πιστεύεται ότι εξαπατήθηκαν και οδηγήθηκαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό ισλαμιστών ανταρτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Interpol πρόκειται για τις αυστριακής καταγωγής Samra Kesinovic, 16 ετών και Sabina Selimovic, 15 ετών, οι οποίοι εξαφανίστηκαν από τα σπίτια τους στη Βιέννη στις 10 Απριλίου.Οι γονείς τους, Βόσνιοι πρόσφυγες που ήρθαν στην Αυστρία τη δεκαετία του 1990, δήλωσαν στη βοσνιακή εφημερίδα Dnevni Avaz ότι έμαθαν πως τα κορίτσια τους είχαν επιβιβαστεί σε πτήση από τη Βιέννη με προορισμό τα Αδανα που δεν απέχουν αρκετά από τα σύνορα της Συρίας. Είπαν επίσης πως βρήκαν κρυμμένα γράμματα στα σχολικά βιβλία των εφήβων κοριτσιών λέγοντας ότι "επέλεξατο σωστό δρόμο" ​​και "πρόκειται να πάω στον αγώνα για το Ισλάμ στη Συρία".Παρά το γεγονός ότι πολλές ιστοσελίδες που σχετίζονται με διάφορες ομάδες της Συρίας ισχυρίζονται ότι τα κορίτσια εντάχθηκαν στους «τζιχαντιστές», μερικές από τις φωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν τα κορίτσια με ισλαμική ενδυμασία εικάζεται πως είναι παραποιημένες.Καθώς οι οικογένειες πιστεύουν ότι οι κόρες τους βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να συλλέξουν τα σήματα από τα κινητά τους τηλέφωνα, αν και οι συσκευές φέρεται να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Χάρη σε πιο προηγμένες τεχνικές, όμως , αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών κατάφεραν να εντοπίσουν ένα σήμα που πιθανώς προέρχεται από ένα από τα κινητά τηλέφωνα τα οποία εξακολουθούν να είναι απενεργοποιημένα.Ωστόσο τούρκος αξιωματούχος δηλώνει στη Hürriyet ότι το σήμα προέρχεται από μια περιοχή στο βόρειο τμήμα της Συρίας στην οποία είναι έντονη η παρουσία της ακραίας ISIL (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της ανατολής) . «Αν η Αλ Κάιντα στη Συρία έχει τα κορίτσια τότε δεν πιστεύουμε ότι θα τα κρατήσει στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα , λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή προσοχή που επικεντρώνεται σε αυτά» συμπληρώνει ο αξιωματούχος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail