Τουρκικά μαχητικά αναχαίτισαν ρώσικο αεροπλάνο επιτήρησης

Αγγελική Παρασίδου

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι στις 13 Απριλίου τέσσερα F-16 μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικό αεροπλάνο επιτήρησης που πέταξε παράλληλα κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας.

Το γεγονός συνέβη εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία αλλά και τη διαφωνία Μόσχας - Αγκυρας για την καταγγελλόμενη παραβίαση της Σύμβασης του Montreux.

Το περιστατικό πιστεύεται ότι είναι το πέμπτο από την αρχή της ουκρανικής κρίσης με τα ρωσικά αεροσκάφη IL-20 συλλογής πληροφοριών να διεξάγουν πτήσεις επιτήρησης πολύ κοντά στον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά να μην τον παραβιάζουν.

«Προσεγγίζοντας από τη ρουμανική πλευρά, ένα ρωσικό
αεροπλάνο IL-20  πέταξε κατά μήκος 15 έως 20 ναυτικά μίλια παράλληλα με τις ακτές μας σε διεθνή εναέριο χώρο," σύμφωνα με δήλωση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.

Τέσσερα μαχητικά F-16, από τις βάσεις στην Πάνορμο και τη Μερζιφόν απογειώθηκαν και το αναχαίτισαν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail