Δραματική δήλωση Γιανούκοβιτς: Στο χείλος του εμφυλίου πολέμου η Ουκρανία

Του Στρατή Μαζίδη

Δραματική δήλωση του τ. προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς από το Ρόστοφ ον Ντον ο οποίος ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου πολέμου καθώς επίσης ότι οδεύει προς τη χρεοκοπία και το χάος.


«Αίμα χύθηκε σήμερα στην Ουκρανία» δήλωσε ο Γιανούκοβιτς αναφερόμενος στα γεγονότα στην ανατολική πόλη του Slavyansk ενώ τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας των εγκληματικών αποφάσεων της «χούντας» του Κιέβου.

Ο τ. πρόεδρος δήλωσε ότι ποτέ επί των ημερών του δεν ελήφθησαν αυτής της μορφής τα κατασταλτικά μέτρα, κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ για ενεργή ανάμειξη στα της Ουκρανίας και κάλεσε τα Σώματα Ασφαλείας να μην υπακούσουν στο Κίεβο.

Τέλος δήλωσε ότι οι νέοι κυβερνήτες του Κιέβου θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση πιθανής αιματοχυσίας και πρότεινε ως μόνη διέξοδο από την κρίση το δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail