Κοινωνικό μέρισμα ή πως λες σε κάποιον κατάμουτρα πως τον θεωρείς μ@λακά

Κοινωνικό μέρισμα. Μάλιστα. Τι σημαίνει αυτό; Όπως το καταλαβαίνω σε πρώτη φάση, το γεγονός ότι η οικονομία μας πήγε καλά και η κοινωνία (εξ ου και το κοινωνικό) θα λάβει μερίδιο.

του Στρατή Μαζίδη

Άρα λοιπόν, 2.000.000 άνεργοι θα λάβουν αυτά τα 600-800 ευρώ, τα οποία φυσικά θα επιστρέψουν στο κράτος για να τακτοποιήσουν κάποιον από τους πολυάριθμους φόρους.

Αμ δε!

Όπως και στην περίπτωση της εξαίρεσης από το χαράτσι στα ακίνητα ή του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, υπάρχει μια τέτοια σειρά προϋποθέσεων ώστε να μην μπορεί κανείς πρακτικά να δικαιούται το παραμικρό.

Για παράδειγμα αν ένας άνεργος οικογενειάρχης έκανε το έγκλημα όταν είχε μια Α ζωή να αποκτήσει ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας άνω των € 250.000,00 ή η συνολική του ακίνητη περιουσία υπερέβαινε το νούμερο αυτό, τότε αυτομάτως δεν είναι δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος. Ή αν ο άνεργος μένει με τους γονείς του, πάλι δε δικαιούται το μέρισμα.

Μήπως κι όλας να τον φορολογούσαμε για τα κέρδη που έχει γλυτώνοντας το ενοίκιο;

Μα για να σοβαρευτούμε επιτέλους! Με τέτοια τρικ δήθεν παροχών που δε δικαιούνται παρά ελάχιστοι, νομίζουν ορισμένοι πως μπορούν να κοροϊδεύσουν την κοινωνία;

Νομίζουν ότι μπορούν να πουν σε κάποιον κατάμουτρα ότι είναι μ@λάκας και αυτός να απαντήσει "Ναι, ευχαριστώ";
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail