Η Yahoo και η Tencent καταρρέουν. Οι κινέζικες αρχές σταματούν τις πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες

Του SON OFEON
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) εξέδωσε μια δήλωση σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα 21st Century Business Herald, που σταματάει  τα προϊόντα πληρωμένων πιστωτικών καρτών και τις υπηρεσίες πληρωμών, "πρόσωπο με πρόσωπο", όπως αυτές που βασίζονται στο σύστημα πληρωμής QR.

Οι ειδήσεις: 

*Η PBOC ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ  ΚΩΔΙΚΟΥ QR: 21st CENTURY BUSINESS HERALD
*Η PBOC ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕΣΩ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ALIPAY  ΚΑΙ ΤΗΣ TΕΝCENT: 21 HERALD

Η μετοχή της Tencent έπεσε πάνω από 5%, η κινεζική CITIC συνθλίβεται και η μετοχή της Yahoo ξεπουλήθηκε κατά τις πρωινές συναλλαγές στην Ιαπωνία (επηρεασμένη από την επίπτωση του μέτρου στην εταιρεία Alibaba Alipay). Η εφημερίδα 21st CENTURY BUSINESS  HERALD αναφέρει:

Στις 13 Μαρτίου η κεντρική τράπεζα της Κίνας  εξέδωσε ένα επείγον έγγραφο με το οποίο σταμάτησε την χρήση των προιόντων  πληρωμένων καρτών της Alipay και της Tencent, αλλά σταμάτησε εκεί και τις πληρωμές με χρήση γραμμωτού κώδικα (QR Code) και τις άλλες υπηρεσίες πληρωμών πρόσωπο με πρόσωπο.

Η η τιμή της μετοχής Tencent καταρρέει  (και φαίνεται πως ίσως λίγοι άνθρωποι το γνώριζαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα) ...
Η τιμή της κινέζικης  CITIC έπεσε έντονα ...και η Yahoo (που διαπραγματεύεται στην Ιαπωνία) πουλήθηκε μαζικά στο άνοιγμα της αγοράς χωρίς όριο τιμής ...


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την πρόσφατη περιπέτεια των πλατφόρμων συναλλαγής του Bitcoin η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας επεμβαίνει στην δημοφιλή αγορά των πληρωμένων πιστωτικών καρτών της Tencent και της ALIPAY, καθώς και στην χρήση πληρωμών με βάση γραμμωτό κώδικα (QR CODE)

και υπηρεσιών πληρωμής "πρόσωπο με πρόσωπο".

Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα:

'Η διαπιστώθηκε διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών που επηρεάζει την ασφάλεια αυτών των μέσων πληρωμών (διαρροή αλγορίθμων και δομής προγραμμάτων που τα χρησιμοποιούν) ή 
αντιλήφθηκε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ότι μέσω της πρακτικής αυτών των συναλλαγών μπορεί να επηρεασθεί η ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί στην οικονομία,  σε σημείο που να μην ελέγχεται απ' αυτήν πλέον.

Αν συμβαίνει το πρώτο, τότε δεν ήταν μόνο το Bitcoin θύμα επίθεσης hacker. Kινδυνεύει εξίσου όλο το σύστημα λειτουργίας των πληρωμένων πιστωτικών καρτών. Με την βοήθεια κάποιου εξελιγμένου συστήματος αποκρυπτογράφησης σπάνε το κλειδί της κρυπτογράφησης του κώδικα ανά εταιρεία και παράγουν κατά βούληση ψευδείς γραμμωτούς κώδικες QR, που διακινούνται για συναλλαγές μέσω του διαδικτύου και των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας. Καθώς οι συναλλαγές γίνονται χωρίς φυσική επαφή δεν μένουν ίχνη για τον εντοπισμό των απατεώνων και οι συνέπειες εμφανίζονται κατά τον λογιστικό διακανονισμό των συναλλαγών στο πιστωτικό ίδρυμα που τις εξυπηρετεί.

Oi ζημιές, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα είναι τεράστιες και για την εμπορική πίστη, αλλά και στα πιστωτικά ιδρύματα.

Οι Κινέζοι ειδικεύονται στην παραγωγή προιόντων-μαιμούδων και αργά ή γρήγορα θα έφταναν και στις προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες μαιμούδες.

Αν όμως συμβαίνει το δεύτερο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Κάθε συναλλαγή με γραμμωτό κωδικό QR, αν δεν διακανονισθεί σε κάποιο σύστημα πληρωμών, αλλά αποθηκευθεί σαν εικόνα αντιστοιχεί στην κυριολεξία σε ένα χαρτονόμισμα "ιδιωτικής"  έκδοσης.
Πρόκειται για ένα εξελιγμένο είδος bitcoin, που όμως παράγεται σε μαζικές ποσότητες εύκολα.
Διαθέτει τα περισσότερα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου νομίσματος, πλην ενός.

Κυκλοφορεί σε άπειρες υποδιαιρέσεις, απίστευτα μικρές. Δεν μπορείς μ' αυτό να δώσεις εύκολα ρέστα.
Αν όμως το προιόν αυτό βασίζεται σε προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, αυτό αλλάζει.
Οι προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες όταν φορτίζονται έχουν κάποιο κόστος.

Αυτό το κόστος οδηγεί τους χρήστες συνήθως να τις φορτώνουν με τυποποιημένο ποσό χρηματικών μονάδων.

Στην περίπτωση αυτή μία προπληρωμένη πιστωτική κάρτα αξίας πχ 2 ευρώ ισοδυναμεί απόλυτα σε ένα χαρτονόμισμα 2 ευρώ. Μπορεί επομένως να χρησιμοποιηθεί για να δοθεί ως ρέστα, ακριβώς όπως τα κέρματα.

Οι επιπτώσεις μίας παρόμοιας ανακάλυψης και η χρήση της από την διεθνή αγορά θα είναι τεράστιες.
Θα πάψουν πλέον οι κεντρικές τράπεζες να ελέγχουν την ποσότητα χρήματος που κυκλοφορεί.
Η διαδικασία του QE πλέον δεν θα μπορεί να σταματήσει.

Κάθε φορά που η Κεντρική Τράπεζα θα επιχειρεί να μειώσει την ρευστότητα οι καταναλωτές θα ανταλλάσσουν τους γραμμωτούς κώδικες QR  που θα παράγουν με το δικό τους απαραβίαστο κλειδί κρυπτογράφησης αντί για χρήματα.

Απλά οι κωδικοι θα αποθηκεύονται σαν το bitcoin στα κινητά τους ή στον υπολογιστή τους. Οι εταιρείες που διαχειρίζονται την χρήση αυτών των προιόντων, εφόσον δεν θα μεσολαβούν για την εξαργύρωση τους στα πιστωτικά ιδρύματα θα χάσουν τεράστια ποσά σε προμήθειες. Το τρέχον ποσοστό προμήθειας πχ στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 1% του ποσού της συναλλαγής. Στην περίπτωση του bitcoin ήταν μόλις 3 τοις χιλίοις και τώρα θα γίνει μηδέν. Μιλάμε για  επίσημα αποδεκτό λογιστικό χρήμα με μηδενικό κόστος απόκτησης.

Η χρήση παρόμοιων τεχνικών δημιουργεί αφορολόγητα εισοδήματα, που δεν μπορούν να ελεγχθούν από τα κράτη και δεν μπορούν να δεσμευθούν σε καμμία χώρα.

Επιπλέον υπάρχει και μία σοκαριστική λεπτομέρεια για όλες τις αρχές ασφαλείας των χωρών.
Η χρήση γραμμωτού κώδικα QR επιτρέπει και την μεταφορά ως παράσιτου οποιασδήποτε επιπλέον πληροφορίας θα θέλαμε να μεταδώσουμε. Αλλά αυτό εξαρτάται μόνο από τον χρήστη.
Ο κώδικας θα  μπορούσε να είναι φορέας μίας διαφήμισης, ενός εκτελέσιμου προγράμματος,  ενός πολιτικού μηνύματος ή ακόμα και να απευθύνεται σε ένα μόνο είδος κοινού που θα το αποδέχεται πχ Εβραίου ή μουσουλμάνου ή άθεου.

Τελειώνοντας θα αναφέρω μία σημαντική λεπτομέρεια.
Αν το κλειδί κρυπτογράφησης είναι ένας μεγάλος αριθμός για ασφάλεια, αυτός θα μπορούσε να αποτυπωθεί ως τατουάζ σε κάποιο τμήμα του σώματος του χρήστη.
Σας θυμίζει τίποτα αυτό?

Σας έλεγαν  για να σας φοβήσουν οι αφελείς θρησκευόμενοι για κάρτες και ηλεκτρονικά εμφυτεύματα που θα περιορίσουν την ελευθερία σας.

Θα σας προκύψει τελικά το χάραγμα μέσω των κινητών τηλεφώνων σας ως φορέας απόλυτης ελευθερίας και ιδιωτικότητας. 
"Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες " .
Και  απ' ότι φαίνεται θα είναι γιαπωνέζος σε έμπνευση και καταγωγή...
Αν θέλετε πληροφορίες για τεχνολογία QR



Το διάγραμμα της τιμής της TENCENT
Το διάγραμμα της τιμής της TENCENT
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΗΣ CHINA CITIC
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΗΣ CHINA CITIC
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΗΣ YAHOO (JAPAN)
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΗΣ YAHOO (JAPAN)
ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ QR ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΘΟΥΝ 7089 ΨΗΦΙΑ. ΣΤΟ ΒΑR CODE 20 ΕΩΣ 30 ΨΗΦΙΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ 7013 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.
ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ?
ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ QR ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΘΟΥΝ 7089 ΨΗΦΙΑ. ΣΤΟ ΒΑR CODE 20 ΕΩΣ 30 ΨΗΦΙΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ 7013 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ. ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ?
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail