Γνωρίστε τον ολοκαίνουριο τρίτο μεγαλύτερο ξένο κάτοχο ομολόγων αμερικανικού δημοσίου

Κάτι ξεκαρδιστικό και ταυτόχρονα αξιολύπητο συνέβη νωρίτερα σήμερα.

Ακριβώς στις εννέα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κυκλοφόρησε καθυστερημένα τα δεδομένα για τα διεθνή κεφάλαια που έχουν επενδυθεί σε τίτλους του κρατικού θησαυροφυλακίου (τα οποία υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσαν χθες, αλλά αυτό αναβλήθηκε επειδή χιόνισε), που αποκάλυψαν για το μήνα Ιανουάριο το ύψος των κεφαλαίων που έχουν επενδύσει αλλοδαποί σε τίτλους του Αμερικάνικου Δημοσίου.


Μεταξύ των βασικών αριθμών που παρακολουθούνται και αποκαλύπτονται ήταν ότι η αξία των τίτλων που κατέχει επίσημα η Κίνα αυξήθηκε από 1,27 τρισ. σε 1,284 τρισ δολαρίων, ότι η η αξία των κατεχόμενων τίτλων από την Ιαπωνία μειώθηκε μόλις κατά  0,2 δισ. δολάρια, ότι οι βρετανικές συμμετοχές αυξήθηκαν κατά 7,8 δισ. δολάρια σε 171 δισ δολάρια και ότι η αξία του χαρτοφυλακίου  των τραπεζικών κέντρων της Καραϊβικής, γνωστών και ως hedge funds, μειώθηκε κατά 16,7 δισ. δολάρια.

Εδώ βρίσκεται το άρθρο του Reuters με την πλήρη περίληψη των δεδομένων (Αποθηκεύστε το πριν αποσυρθεί http://www.reuters.com/article/2014/03/18/usa-economy-capital-idUSL2N0MF0KS20140318).

 Γιατί είναι ξεκαρδιστικό και αξιολύπητο;
 Επειδή μόλις τρεις σύντομες ώρες αργότερα το υπουργείο Οικονομικών, ο οργανισμός που έχει δις δολάρια στη διάθεση του προυπολογισμού του για να αντιπαραβάλλει, να αναλύει και να μοιράζει  ακριβή και χωρίς σφάλματα δεδομένα, παραδέχθηκε ότι όλα τα στοιχεία που έχουν αναφερθεί προηγουμένως ήταν στην πραγματικότητα κατασκευασμένα!

Φυσικά, δεν το είπε με αυτή ακριβώς την φρασεολογία.

Αντ 'αυτού, αυτό που έκανε το TIC ήταν ότι έδωσε στη δημοσιότητα ένα πλήρες σύνολο των στοιχείων του Ιανουαρίου λίγο αργότερα, αφού είχε κυκλοφορήσει τα "παλιά" στοιχεία.
Τα στοιχεία διαφέρουν κατά ένα μικρό ποσό, αλλά διαφέρουν σε όλους τους τομείς.
Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για  ένα μικρό τυπογραφικό λάθος εδώ και εκεί.
Συνολικά η παρουσίαση των δεδομένων πηγαίνει τρομακτικά στραβά.

Για παράδειγμα:

Αντί για μια αύξηση κατά 14 δισ. δολάρια το αναθεωρημένο χαρτοφυλάκιο  της Κίνας ήταν μόνο 3,5 δισ δολάρια μεγαλύτερο.

Αντί να παραμείνει αμετάβλητο, το χαρτοφυλάκιο της Ιαπωνίας ξαφνικά μυστηριωδώς αυξήθηκε κατά 19 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο.

Αντί να μειωθεί  κατά 17 δισ. δολάρια το χαρτοφυλάκιο των τραπεζικών κέντρων της Καραϊβικής μειώθηκε μόλις κατά 1 δισ. δολάρια.

Και αντί της αύξησης που προηγουμένως είχε αναφερθεί μόλις κάτω του 1 δισ. δολαρίων, το σημαντικό χαρτοφυλάκιο της Ρωσίας αναθεωρήθηκε και εμφανίζονται να έχουν πουληθεί 7 δισ. δολάρια, φέρνοντας το νέο συνολικό της χαρτοφυλάκιο σε μόλις 132 δισ. δολάρια πριν από το υποτιθέμενο ξεπούλημα του χαρτοφυλακίου της που είχε αναφερθεί στο παρελθόν και έγινε στα μέσα Μαρτίου.

Αυτή η κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι όλα τα στοιχεία στους πίνακες του TIC είναι κατασκευασμένα, χωρίς να υπάρχει πραγματική επιβεβαίωση τους, και ότι απλώς αναφέρονται για να πετύχουν κάποιο επικοινωνιακό στόχο είναι αρκετά ενοχλητική ως διαπίστωση.
Αν αξίζουν κάτι, τα τελευταία στοιχεία της TIC είναι εδώ (http://www.treasury.gov/resource-center/data-chart-center/tic/Documents/mfhhis01.txt)
Μη διστάσετε να τα μελετήσετε πριν από την αναθεώρησή τους και πάλι.
Ωστόσο, αυτό  που είναι  ίσως πιο ανησυχητικό είναι η αποκάλυψη ότι από τον Ιανουάριο  οι ΗΠΑ έχουν ένα ολοκαίνουργιο τρίτο μεγαλύτερο κάτοχο κρατικών ομολόγων ΗΠΑ.
Κατά τους τελευταίους δύο μήνες αυτός ο κάτοχος  έχει προσθέσει πάνω από 100 δισ. δολάρια σε αμερικανικά κρατικά χαρτιά, φέρνοντας το συνολικό κατεχόμενο χαρτοφυλάκιο του από τα 201 δισ. δολάρια το Νοέμβριο σε 257 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο, με κατάληξη σε μία επιβλητική αξία 310 δισ δολαρίων στις 31 Ιανουαρίου.
Ποιά είναι η χώρα αυτή; 

To Βέλγιο

Το ίδιο Βέλγιο, που στο τέλος του 2012 είχε ένα ΑΕΠ αξίας 484 δισ δολαρίων ή λίγο πιο πάνω από το ένα τα κεφάλαια, που είναι η υποτιθέμενη συμμετοχή του στο UST.

Και κατά κάποιο περίεργο τρόπο, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει από εμάς να πιστέψουμε ότι  το μικροσκοπικό Βέλγιο, το κέντρο της καταδικασμένης Ευρωζώνης που είναι πολύ απασχολημένο να διαχειρίζεται το δικό του σύστημα χρέους τύπου Ponzi, αγόρασε μέσα σε δύο μήνες κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ αξίας όσο ολόκληρο το ΑΕΠ της χώρας;

Προφανώς ναι.

Ωστόσο, δεν είμαστε τόσο αφελείς.

Έτσι, το ερώτημά μας είναι: Ποιος χρησιμοποιεί το Βέλγιο ως βιτρίνα;

Υπενθυμίζουμε ότι για χρόνια το στοιχείο γραμμής δεδομένων της TIC με τίτλο "UK" ήταν απλά συναλλαγές για λογαριασμό της Κίνας σε λογαριασμούς offshore. Φυσικά  με δεδομένο ότι η Κίνα δεν απέκτησε τον τελευταίο χρόνο νέο καθαρό χαρτοφυλάκιο σε τίτλους των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα δεν έχουν καμία σχέση στο γενικότερο σχέδιο των πραγμάτων. Αλλά το Βέλγιο δεν είναι άσχετο.

Επειδή η Ρωσία (ή κάποιος άλλος) φημολογείται ότι έχουν πουλήσει ή άλλως ανακατανέμει μακριά από την Fed κρατικά ομόλογα ΗΠΑ αξίας 100 δις δολαρίων τον Μάρτιο, δεν θα εκπλαγούμε αν το συνολικό χαρτοφυλάκιο του Βελγίου κατά κάποιο μυστηριώδη τρόπο εκτοξευθεί πάνω από 400 δις δολάρια, όταν τα δεδομένα του Μαρτίου αποκαλυφθούν κάποια στιγμή το Μάιο.

Με την ευγενική βοήθεια φυσικά των δεδομένων σε excel, που θα παρασχεθούν για την δημιουργία εντυπώσεων.

Περιττό να πω ότι όλα αυτά αγνοούν το αρχικά επιβεβαιωμένο γεγονός ότι όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται παραπάνω αποτελούνται από ασυναρτησίες και έχουν σαν σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων από ένα βαριεστημένο εσωτερικό υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, του οποίου  το έργο πήρε μηδενική βαθμολογία ως προς την επιβεβαίωση των στοιχείων πριν τα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο νωρίτερα σήμερα.

Οπότε, το τι ακριβώς συμβαίνει με αυτά τα κρίσιμα δεδομένα, τα επίσημα ποσά με τα οποία συμμετέχουν ξένοι στα ομόλογα  των ΗΠΑ, ίσως αποδειχθεί μετά από κάποιο καιρό από κάποιον σαν τον  Edward Snowden, που θα  αναδυθεί από τα βάθη του κτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και θα αποκαλύψει ότι πίσω από όλη την χειραγώγηση των δεδομένων και τα μη ελεγμένα ποσά δεν βρισκόταν άλλος  εκτός από την Fed, της οποίας το χαρτοφυλάκιο είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι  εμφανίζεται.

Αυτό είναι μήπως το μόνο που έχει σημασία και όλα τα άλλα είναι απλώς μία μεγάλη θεατρική παράσταση;


 Μετάφραση- Επιμέλεια SON OFEON

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Αν τα παραπάνω αναφερόμενα ισχύουν, το Βέλγιο εμφανίζεται να αγοράζει σε τρεις μήνες αμερικανικά ομόλογα, που αντιστοιχούν περίπου στο ΑΕΠ του (!).

Με παρόμοιο τρόπο η Ελλάδα μέσω του μνημονίου δανείστηκε 240 δισ ευρώ, με ΑΕΠ του 2013 μόλις 266 δισ δολάρια.

Κατά περίεργο τρόπο όμως το δημόσιο χρέος του δεν προβληματίζει κανένα στην ΕΕ, ούτε φαίνεται να αυξήθηκε τόσο πολύ.

Αυτό σημαίνει απλά ότι το Βέλγιο για κάποιο λόγο υπερδανείστηκε από τις ΗΠΑ μέσω των  ιδιωτικών (?) τραπεζών του για κάποιο άγνωστο λόγο.

Τα λεφτά αυτά δεν έχουν απολύτως καμία αξία.Δεν αποτελούν εισόδημα του Βελγίου ή προιόν συναλλαγής.

Είναι λογιστικό χρήμα που εκδόθηκε από τις ΗΠΑ για ξένη χρήση εκτός ΗΠΑ.
Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με τα LTRO της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας?
Η Αμερική επειδή δεν μπορεί να πουλήσει τα ομόλογα της σε κανένα τα μεταβίβασε εικονικά στο Βέλγιο?
Tα δάνεισε στο Βέλγιο για να μην χρεοκοπήσει το Βέλγιο?
Δημιούργησε λογιστικό χρήμα για λογαριασμό της ΕΚΤ για να καλύψει μελλοντικά τις ανάγκες ευρωπαικών τραπεζικών κολοσσών που κινδυνεύουν με χρεοκοπία?
'H μήπως προετοιμάζεται το Βέλγιο να παίξει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ευρώπης σε περίπτωση απόσυρσης της Γερμανίας από το ευρώ προσεχώς?
To μέλλον θα δείξει...
'Ισως τελικά ο κος Τσίπρας να είχε δίκιο όταν μίλαγε πριν κάποιους μήνες για ένα νέο σχέδιο Μarshal.
Aπλώς δεν φαντάστηκε ότι ο χορηγός δεν θα είναι η Γερμανία, αλλά οι ΗΠΑ...


Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΗΠΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΗΠΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail