ΒΟΜΒΑ Ρωσίας στον ΟΗΕ: Ο Γιανούκοβιτς ζήτησε από τον Πούτιν να στείλει στρατό στην Ουκρανία!

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν ανέφερε ότι ο ανατραπείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς έχει στείλει επιστολή στον Πούτιν, ζητώντας του να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία για να αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη.

"Κάτω από την επίδραση των δυτικών χωρών, σημειώνονται ανοικτές πράξεις τρομοκρατίας και βίας" ανέφερε η επιστολή από τον Γιανούκοβιτς προς το Βλάντιμιρ Πούτιν την οποία ανέγνωσε ο  Τσούρκιν στην τρίτη έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

"Οι άνθρωποι διώκονται για τη γλώσσα και πολιτικούς λόγους" διάβασε ο Τσούρκιν. "Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να ζητήσω από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, κ. Πούτιν, να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την επαναφορά της νομιμότητας, της ειρήνης, της δημόσιας τάξης, της σταθερότητας και την υπεράσπιση του λαού της Ουκρανίας.


View image on Twitter

Μετά την ανάγνωση της επιστολής, ο Τσούρκιν κατέθεσε ένα αντίγραφο της πρωτότυπης επιστολής του Γιανούκοβιτς στα μέλη του συμβουλίου και προσέθεσε πως οι κινήσεις της Ρωσίας αποσκοπούν μόνο στην προστασία των δικαιωμάτων του ρωσόφωνου πληθυσμού εκεί.

Επίσης επανέλαβε τη ρωσική θέση πως είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η συμφωνία μεταξύ Βίκτορ Γιανούκοβιτς και της αντιπολίτευσης σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία θα εκπληρωθεί.


* με πληροφορίες από τη ΡΩΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail