ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ζητούν χιλιάδες διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία για το μέλλον της περιοχής

Της Αγγελικής Παρασίδου

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν σήμερα στους δρόμους ενάντια στη νέα ουκρανική κυβέρνηση σε διάφορα σημεία της ανατολικής Ουκρανίας.


Επιπλέον στο Χάρκοβο και το Ντόνετσκ, διαδηλωτές κατέλαβαν κυβερνητικά γραφεία απομακρύνοντας τις ουκρανικές σημαίες και αντικαθιστώντας τες με ρωσικές.

Στη βιομηχανική πόλη του Ντόνετσκ μαζεύτηκαν περί τις 7.000-10.000 κόσμος με ένα μέρος να φωνάζει "Ρωσία, Ρωσία" στην πλατεία Λένιν. Επιπλέον οι συμμετέχοντες ζητούσαν επιτακτικά τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το μέλλον της περιοχής αλλά και το γλωσσικό ζήτημα.

Στο Χάρκοβο διαδηλωτές έσπασαν τον κλοιό υποστηρικτών των διαδηλωτών της πλατείας Maidan και κατέλαβαν κυβερνητικό κτίριο, ακούστηκαν πυροβολισμοί ενώ περί τα 97 άτομα τραυματίστηκαν από τα επεισόδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail