Απίστευτη εξέλιξη. Τώρα χάνει και την Πολεμική της Αεροπορία η Ουκρανία!

Του Στρατή Μαζίδη

Μετά το Πολεμικό Ναυτικό που σήκωσε τη σημαία του Αγίου Ανδρέα, σήμερα φαίνεται πως είναι η ώρα της Πολεμικής Αεροπορίας να...πετάξει απέναντι.


Όπως αναφέρει η ΡΩΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ η 240η ταξιαρχία τακτικής αεροπορίας της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει κοντά στη Σεβαστούπολη ορκίστηκε πίστη στις αρχές της Κριμαίας.

Η ταξιαρχία είναι επανδρωμένη με περισσότερους από 800 στρατιώτες και έχει σχεδόν 50 αεροπλάνα μολονότι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι σε επιχειρησιακή λειτουργία."Σήμερα, η βάση της 240 που εδρεύει στο Belbek δήλωσε πίστη στο λαό της Κριμαίας", δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών στο πρακτορείο Interfax.Με την προσθήκη του προσωπικού της βάσης, η συνολική στρατιωτική δύναμη της Κριμαίας έχει φτάσει σχεδόν τους 6.000 άνθρωποι, προσέθεσε.Το Belbek φιλοξενεί 45 μαχητικά αεροσκάφη MiG - 29 και 4 εκπαιδευτικά L - 39 jets. Ωστόσο, μόνον τέσσερα μαχητικά και ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος είναι σήμερα σε λειτουργία, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα.Επιπλέον οι αρχές της Κριμαίας κατήγγειλαν νωρίτερα την αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση του Κιέβου και δήλωσαν ότι όλες οι ουκρανικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές που έχουν αναπτυχθεί στη χερσόνησο πρέπει πλέον να λαμβάνουν εντολές από αυτούς. πάντως μέχρι στιγμής η πλειοψηφία των στρατευμάτων στην Κριμαία άλλαξαν "στρατόπεδο" υπέρ των τοπικών αρχών .Το πιο τρανταχτό βέβαια περιστατικό είναι αυτό του Ντένις Μπερεζόφσκι που ενώ την περασμένη εβδομάδα ορίστηκε από το Κίεβο ως επικεφαλής του ουκρανικού ναυτικού, χθες ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail