Αφού βρέθηκε με πλοία και μαχητικά, δημιουργεί και Υπουργείο Αμυνας η Κριμαία

Του Στρατή Μαζίδη

Μετά την ...απόκτηση πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών, η Κριμαία είναι έτοιμη να συστήσει και υπουργείο Εθνικής Αμυνας σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Σεργκέι Αξιόνοφ.

 "Οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων της αστυνομίας και του στρατού, που προηγουμένως είχαν εντολή από το Κίεβο , θα πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο της περιφερειακής κυβέρνησης" προσέθεσε.Ο Αξιόνοφ διορίστηκε πρωθυπουργός μετά από μια τοπική κοινοβουλευτική ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένα δημοψήφισμα για το καθεστώς της αυτονομίας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και πριν τις 30 Μαρτίου.

Όσον αφορά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες ως προς την έδρα του αλλά και το ποιος θα το αναλάβει.


* με πληροφορίες από το RIA NOVOSTI
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail