Ξεφεύγει η κατάσταση στην Ουκρανία. Επίθεση ενόπλων σε ρωσόφωνους στο Χάρκοβο

Του Στρατή Μαζίδη

Με την 16η Μαρτίου για την Κριμαία να πλησιάζει και τις διαδηλώσεις ρωσώφωνων της ανατολικής Ουκρανίας υπέρ της Ρωσίας, ανεβαίνει και το θερμόμετρο της έντασης.


Η Μόσχα κατήγγειλε σήμερα τη Δύση για σιωπή σχετικά με περιστατικό επίθεσης ένοπλων κουκουλοφόρων στο Χάρκοβο ύστερα από διαδήλωση ρωσώφωνων με κεντρικό αίτημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος όπως στην Κριμαία για το μέλλον της περιοχής.

Συγκεκριμένα οπλισμένοι άνδρες επιτέθηκαν με πιστόλια και ρόπαλα εναντίον τριών διαδηλωτών. Τα θύματα επίθεσης ισχυρίζονται πως οι ένοπλοι πυροβόλισαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στην πλάτη.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ καταγγέλλει την επιθετικότητα ως ένα από τα πολλά συμβαίνοντα στην Ουκρανία για τα οποία "εθελοτυφλεί" η Δύση.

* με πληροφορίες από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail