ΚΡΙΜΑΙΑ! Ακόμα 48 ώρες!

Τελειώνουν σιγά σιγά οι θεωρίες όσον αφορά τα τεκταινόμενα στη Χερσόνησο της Κριμαίας. Ακόμη 48 ώρες απομένουν για το περιβόητο δημοψήφισμα.


του Στρατή Μαζίδη

Φυσικά κανείς δεν έχει αγωνία τόσο για το αποτέλεσμα αλλά όσο για το μετά την ανακοίνωσή του. Πρακτικά η Ρωσία είναι σχεδόν έτοιμη να κάνει εγκαίνια. Έχει καταλάβει σχεδόν τα πάντα ενώ η τοπική κυβέρνηση απήντησε με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στις απειλές του Κιέβου ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι της Κριμαίας δε θα πληρωθούν.

Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που θα κληθούν να μας απασχολήσουν από το πρωί της Δευτέρας:

1. Θα αποδεχθεί η Ουκρανία το διαφαινόμενο αποτέλεσμα ή θα θυμηθεί τις προ εβδομάδας εξαγγελίες ότι δε θα παραχωρηθεί ούτε εκατοστό ουκρανικής γης;

2. Σε συνάρτηση με το προηγούμενο, τι θα επακολουθήσει στις επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας; Ήδη χθες βράδυ σημειώναμε τους τραυματίες και το νεκρό στο Ντόνετσκ με προβοκατόρικες ενέργειες των ακροδεξιών στοιχείων του Δεξιού Τομέα. Ενδεχομένως αυτό να επηρρεάσει περισσότερο τη στάση του Κιέβου, αν δηλαδή διαπιστώσει ότι πέρα από την Κριμαία, κινδυνεύει να χάσει τα μισά του εδάφη.

3. Η στάση της Δύσης (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ) σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής Μόσχας και Κιέβου με το σενάριο των κυρώσεων να παραμένει περισσότερο πιθανό από μια επέμβαση στην περιοχή στο πλευρό της Ουκρανίας που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

Ας ευχηθούμε τουλάχιστον όλες οι πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Μερικά εκατομμύρια ψυχές ζουν στην πολύπαθη αυτή χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail