ΝΕΑ ΦΡΙΚΗ στη Συρία: Ισλαμοφασίστες αποκεφαλίζουν στρατιώτη στην κάμερα

Του Στρατή Μαζίδη*

Ένα νέο βίντεο φρίκης κάνει το γύρο του διαδικτύου στο οποίο ισλαμιστές στη Χομς που συνδέονται με την Αλ - Κάιντα αποκεφαλίζουν έναν άνδρα που πιστεύεται ότι ήταν ένας σιίτης υποστηρικτής της κυβέρνησης.


Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπου πρωτοδημοσιεύθηκε το βίντεο, αναφέρει πως ο αποκεφαλισμός διεξήχθη από μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Levant (ISIL).


Η ταυτότητα του θύματος είναι ακόμα ασαφής.


Ένα τριών λεπτών υπόλοιπο του βίντεο δείχνει το πλήθος να γελάει και απαθανατίζει τη σκηνή με πολλά παιδιά είναι επίσης ανάμεσα στο πλήθος.


Ωστόσο από την αρχή της κρίσης στη Συρία το Μάρτιο του 2011 πολλά παρόμοια βίντεο έχουν δει το φως της δημοσιότητας απεικονίζοντας αποτρόπαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων αποκεφαλισμών και κανιβαλισμών, που διαπράττονται από τους ξένους μαχητές εναντίον του λαού της Συρίας.


Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 26 Ιανουαρίου, έδειξε αρκετές ακρωτηριασμένα σώματα στο δυτικό προάστιο του Χαλεπίου, με το φρικαλέο έργο να αποδίδεται σε μαχητές της ISIL.


">Μάλιστα σε μια συνέντευξη με το κρατικό BBC τον Ιούλιο του 2013, ο Abu Sakkar απείλησε με πιο ανατριχιαστικές δολοφονίες αλλοδαπών, εάν οι υποστηριζόμενοι τρομοκράτες στη Συρία δεν τυγχάνουν στρατιωτικής βοήθειας από το εξωτερικό. Οι εκθέσεις δείχνουν ότι οι δυτικές δυνάμεις και οι περιφερειακοί τους σύμμαχοι - κυρίως το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία - υποστηρίζουν τους αγωνιστές που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Συρίας. 


ASH / HJL / SS

* απόδοση για τη Freepen.gr από το PressTV
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail