Τη "στρούμφισαν" κυριολεκτικά οι αρχαιολόγοι με το άγαλμα του Απόλλωνα στη Γάζα

Του Στρατή Μαζίδη

Το μοναδικό χάλκινο άγαλμα του Απόλλωνα, ηλίκιας τουλάχιστον 2.000 ετών που ζυγίζει μισό τόνο, πιάστηκε από έναν ψαρά στη Γάζα τον περασμένο Αύγουστο.
 Ο ψαράς το μετέφερε πάνω σε γαϊδουράκι στο σπίτι για να κατασχεθεί από την αστυνομία της Hamas και να εξαφανιστεί και πάλι, όπως αναφέρει το Reuters.  

Το εύρημα, που έχει ανεκτίμητη αξία σύμφωνα με αρχαιολόγους, εμφανίστηκε για λίγο στο E-bay με τιμή εκκίνησης τα 500.000 δολάρια - πριν κατασχεθεί από την αστυνομία της Hamas για "έρευνα" όσον αφορά το ποιος προσπάθησε να το πουλήσει.

Όλα αυτά προς μεγάλη απογοήτευση των αρχαιολόγων που ακόμη δεν τους επιτρέπεται να το δουν αρκούμενοι σε μια φωτογραφία με φόντο μια κουβέρτα με στρουμφάκια, με το οποίο το τύλιξε η γυναίκα του ψαρά στην οποία δεν άρεσε η θέα του γυμνού αγάλματος μέσα στο σπίτι της και το θεώρησε κακό σημάδι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail